Lapsen ja lemmikin voi löytää paikannuslaitteella

Paikannuslaite on suunniteltu lasten, vanhusten ja lemmikkien turvaksi. (Kuva Yepzon)

Mobiilisovelluksen avulla kohteen pystyy paikantamaan vaikka maapallon toiselle puolelle.

TURVALLISUUS Viime vuosina paikannusteknologia ja sen myötä paikannuslaitteet ovat yleistyneet vauhdilla niin Suomessa kuin maailmalla. Erilaiset paikantimet ovat vakiinnuttamassa paikkaansa arjen lisäturvana, ja niiden joulumyynniltä odotetaan ennätyslukemia.

GPS-paikannuspalveluja ja -laitteita kehittävän suomalaisen Yepzon Oy:n GPS-paikantimesta povataan joulumarkkinoiden hittituotetta.

– Henkilökohtaisten paikannuslaitteiden markkinat syntyivät vuoden 2014 marras-joulukuussa Yepzonin markkinoille tulon myötä ja tämänkaltaisten tuotteiden myynti on ollut hyvin nousujohteista, toteaa Verkkokauppa.comin tuotepäällikkö Juha Orava.

Paikannuslaite kulkee kätrvästi vaikka lemmikin kaulapannassa. (Kuva Yepzon)
Paikannuslaite kulkee kätevästi vaikka lemmikin kaulapannassa. (Kuva Yepzon)

Yepzon One on suunniteltu lasten, vanhusten ja lemmikkien turvaksi. Laitteen sekä sen helppokäyttöisen mobiilisovelluksen avulla kohteen voi paikantaa tarkasti ja nopeasti vaikka maapallon toiselle puolelle.

Markkinointijohtaja Heidi Rantalan mukaan viimeisen vuoden aikana paikanninmarkkinoilla on tapahtunut merkittävä muutos.

– Sijaintitietojen hyödyntäminen on tulevaisuutta ja paikantaminen teknologiana on jatkuvasti vahvemmin läsnä elämässä. Teknologian kehittyminen mahdollistaa entistä turvallisemman arjen.

Odotukset jo paikantimien joulumyynniltä ovat korkealla.

– Odotamme tuotteiden liikkuvan asiakkaiden oivaltaessa henkilökohtaisten paikannuslaitteiden potentiaalin muun muassa lasten, lemmikkieläinten tai vaikkapa veneen paikantamisessa, Orava sanoo.

Lähitulevaisuudessa GPS-paikannin saa rinnalleen myös hälytystoiminnolla varustetun turvalaitteen.

– Haluamme olla edelläkävijä jatkossakin kansainvälisillä paikannuslaitemarkkinoilla. Hälytysnapilla varustettu paikannin on kohdennettu aktiivisille nuorille ja aikuisille. Se on turvallinen lahja itse kullekin vuoden ympäri, Rantala kertoo.

Paikantimen voi piilottaa myös autoon tai veneeseen, jolloin omilla teillään oleva laite on mahdollista löytää.(Kuva Yepzon)
Paikantimen voi piilottaa myös autoon tai veneeseen, jolloin omilla teillään oleva laite on mahdollista löytää.(Kuva Yepzon)

Mikä on Yepzon?

Yepzon Oy kehittää helppokäyttöisiä mobiilipohjaisia paikannuspalveluita. Vuonna 2013 toimintansa aloittanut yhtiö työllistää suoraan kuusi työntekijää ja noin 20 tuotekehittäjää alihankkijayrityksissä. Yepzonin omistus on kokonaisuudessaan eurooppalainen ja pääosin suomalainen, ja se jakautuu eri aloilla vaikuttaville yksityissijoittajille. Yhtiön päätoimipiste sijaitsee Tampereella. Lontooseen rekisteröity Yepzon Ltd. on Yepzon Oy:n täysin omistama tytäryhtiö. Yhdysvaltojen Nevadaan rekisteröity Yepzon Inc. on yhteisyritys Global Expansion Solutionsin kanssa. www.yepzon.com

Kommentoi Facebookissa