Lastenkirjailija Linda Liukas – ainoana suomalaisena eurooppalaisten naisteknologiavaikuttajien Forbes-listalle

Hello Ruby -kirjoistaan tunnettu Linda Liukas on herättänyt kansainvälistä huomiota.

Hello Ruby -kirjoistaan tunnettu Linda Liukas on herättänyt kansainvälistä huomiota. (Kuva Otava)

Forbes-talousmedia listaa naisteknologiavaikuttajia nyt ensimmäistä kertaa.

TALOUS Talouslehti Forbes tunnetaan jokavuotisista rankinglistoistaan, joita seurataan tarkasti ympäri maailman. Europe’s Top 50 Women In Tech -lista on ensimmäinen, jossa nostetaan eurooppalaisia naisteknologiavaikuttajia.

Hello Ruby -kirjoistaan tunnettu Linda Liukas nousi ainoana suomalaisena Forbesin listalle.

– Työssäni puolustan pienten tyttöjen ja poikien oikeutta ymmärtää teknologistuvaa maailmaa, mutta Forbesin lista osoittaa, että myös aikuiset kaipaavat epätyypillisiä roolimalleja teknologia-alalle, Linda Liukas kommentoi pääsyään listalle.

Yhdysvaltalainen talouslehti ja mediatalo Forbes suitsuttaa listallaan Liukasta muun muassa siitä, että hän on ollut perustamassa Rails Girls -metodia, jolla opetetaan tytöille koodauksen alkeita.

– Juuri tässä ajassa on tärkeää nostaa esiin eurooppalaisia roolimalleja teknologia-alalla. Euroopalla on syvyyttä, historiaa ja ihmiskeskeisyyttä haastaa Kiinan ja Yhdysvaltojen tarjoama visio maailmasta.

Liukkaan uusin kirja Hello Ruby – Robotti koulussa sukeltaa Rubyn matkassa tekoälyn maailmaan. Tyttöjen mielestä robotinkin pitäisi päästä kouluun, mutta kuinka robotilta sujuu oppiminen? Kirja keskittyy tekoälyyn tasolla, jota ymmärtävät lapset ja aikuiset.

Lue myös: Kiinan suurin muotoilupalkinto 130 000 euroa Linda Liukkaalle

Kommentoi Facebookissa