Lastenkirjallisuutta juhlitaan Naantalissa musiikilla ja työpajoilla – samalla syntyy lasten tekemä kirja

Lastenkirjafestivaalilla esiintyvät muiden muassa kirjailijat Tapani Bagge, Reetta Niemelä ja Mika Wickström.

Lastenkirjafestivaalilla esiintyvät muiden muassa kirjailijat Tapani Bagge, Reetta Niemelä ja Mika Wickström. (Kuvat Karoliina Ek, Kari Hautala ja Jesse Terho)

Kirjahyrrä-festivaali tarjoaa monipuolisen kattauksen lastenkirjallisuuteen liittyviä esityksiä ja kirjailijavierailuja.

LASTENKIRJALLISUUS Jo kolmatta, ja nyt ensimmäistä kertaa marraskuussa järjestettävä lastenkirjallisuusfestivaali Kirjahyrrä pyörii Naantalissa 9.–11.11. Sekä lapsille että aikuisille suunnattu tapahtuma tarjoaa lastenkirjallisuuteen liittyviä esityksiä, työpajoja, kirjailijavierailuja, sekä paljon muuta ohjelmaa.

Tapahtuman järjestää Naantalin Kirjahyrrä ry, ja sen suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio.

Festivaalin motto on ”Marraskuu on kuukausista mukavin!” Ohjelmaan sisältyy 30 tapahtumaa torstaista lauantaihin, eri puolilla kaupunkia. Esiintymään tulee suuri joukko suosittuja lasten- ja nuortenkirjailijoita, muun muassa Tapani Bagge, Magdalena Hai, Anneli Kanto, Reetta Niemelä, Janne Mäkitalo ja Mika Wickström.

Kirjailijavieraiden keralla päästään tutustumaan niin kurnivamahaisten kissojen, pippuristen prinsessojen kuin jalkapalloa pelaavien poikien tai veden taianomaiseen maailmaan. Monipuolisten tapahtumien joukkoon mahtuu toiminnallisia työpajoja, joissa kirjoitetaan, piirretään ja siirretään tarinoita musiikin ja animaation kielelle.

Tarjolla on myös nukketeatteriesityksiä sekä koko perheelle upea tapahtumapäivä, jossa esiintyy suosittu Pikku Papu -lastenmusiikkiyhtye.

Perjantaina on aikuisille suunnattu paneelikeskustelu, jossa yhdessä asiantuntijoiden kanssa pohditaan lasten, nuorten ja aikuisten lukutaitoon ja sen ylläpitämiseen liittyviä asioita. Festivaalin yhteydessä toteutetaan myös joukkorahoituskampanja, jonka tuotoksena syntyy lasten tekemä, ihan oikea kirja: ”Hyrräpöllön marraskuu”.

Kirjahyrrä on osa Suuri Lukuseikkailu ja Kirja-Suomi 2017 -teemavuotta.

 

Kommentoi Facebookissa