Lastenkirjojen klassikoista otetaan uusia painoksia – lukijat voivat äänestää suosikkejansa

Mukana äänestyksessä on suomenkielistä vanhempaa lasten- ja nuortenkirjallisuutta.

Mukana äänestyksessä on suomenkielistä vanhempaa lasten- ja nuortenkirjallisuutta. (Kuva Tammi)

Hankkeella kannustetaan aikuisia löytämään lapsuuden suosikkinsa uudelleen ja lukemaan niitä lasten kanssa.

LASTENKIRJAT Helsingin kaupunginkirjasto ja Kustannusosakeyhtiö Tammi ovat aloittaneet yhteistyöhankkeen, jonka myötä loppuunmyytyjä klassikkoteoksia tuodaan kirjastoihin lainattavaksi. Kirjastojen asiakkaat voivat osallistua äänestykseen, jonka kymmenestä suosituimmasta teoksesta Tammi ottaa uusintapainokset.

Kirjastoista kysytään säännöllisesti vanhempaa kirjallisuutta ja tämä korostuu etenkin lastenkirjallisuuden kohdalla. Vanhemmat haluavat usein lukea lastensa kanssa samoja kirjoja, mitä ovat lukeneet itse lapsina. Kirjastoissa nämä vanhemmat kirjat alkavat olla nykyään loppuun luettuja ja korvaavia kappaleita ei aina saada.

Tammen ja kirjastojen yhteistyöhankkeessa luodaan malli, jonka avulla klassikoista saadaan joustavasti uusintapainoksia kirjastoihin kaikkien ulottuville ja lainattaviksi. Samalla kampanja kannustaa perheitä lukemaan yhdessä ja jakamaan lukemisen ilon yli sukupolvien.

– Kirjastoissa voidaan tarjota asiakkaille myös vanhempia, lukijoiden toivomia kirjoja. Olen todella iloinen, että niin moni kirjasto oli lyhyellä varoitusajalla mukana ja antoi ehdotuksia äänestettävistä kirjoista, toteaa Helsingin kaupunginkirjaston Aineisto- ja metatietoyksikön päällikkö Virva Nousiainen-Hiiri.

Tammi toteaa yhteistyön kirjastojen kanssa olevan tärkeä, uusi avaus, jonka avulla lastenkirjallisuuden aarteet löytävät uusia lukijasukupolvia eri puolilta Suomea.

– Haluamme kannustaa vanhempia, isovanhempia ja kaikkia aikuisia löytämään lapsuuden suosikkikirjansa ja lukemaan ja kokemaan niitä yhdessä lasten kanssa, iloitsee Tammen lasten- ja nuortenkirjojen kustantaja Saara Tiuraniemi.

Jokainen voi vaikuttaa osallistumalla nettiäänestykseen, joka on avoinna 3.–30.9.2018. Mukana äänestyksessä on suomenkielistä vanhempaa kirjallisuutta muun muassa Mikko Mallikkaita, Viisikoita, Neiti Etsiviä sekä Teemu ja Sanna -sarjaa. Äänestyksen 10 suosituimmasta kirjasta otetaan uusintapainos, joita kirjastot voivat tilata.

  • Äänestykseen pääset klikkaamalla tästä

Lue myös: Lukuklaani kannustaa lapset lukemaan lukupiireissä – jaossa kouluille 100 000 kirjaa

Kommentoi Facebookissa