Latvia piinasi Leijonia – ratkaisija Mikael Granlund räjäytti Tampereen huutoon

Mikael Granlund teki Leijonien voittomaalin Latviaa vastaan. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Mikael Granlundin ylivoimamaali toi Suomelle 2-1 -voiton MM-jääkiekossa Latviasta.

JÄÄKIEKKO Suomen jääkiekkomaajoukkue oli MM-kisojen toisessa ottelussaan isoissa vaikeuksissa Latvian kanssa. Voiton Leijonat kuitenkin kairasi varsinaisella peliajalla pelin päätyttyä 2-1.

Voittomaalin viimeisteli Mikael Granlund, joka pelasi turnauksen avausottelunsa. Hän ratkaisi ylivoimalla kolmisen minuuttia ennen loppua komealla laukauksellaan.

Latvia pelasi erinomaisen ottelun ja oli lähellä yllättää Suomen. Latvian kapteenin Rodrigo Abolsin mielestä ratkaiseva jäähy oli perusteeton ja Suomi sai voiton lahjaksi.

Avauserässä Latvia siirtyi 1-0 -johtoon. Rudolf Balcers viimeisteli nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Suomen puolustuksen oltua auttamattoman myöhässä. Latvia piinasi Suomea fiksusti trapillaan ja joukkueen NHL-vahti Elvis Merzlikins otti koppeja ammattimiehen varmuudella.

Toinenkin erä oli Suomelle piinaava. Tasoitusmaalissa oli onneakin mukana. Granlundin laukaus muutti onnekkaasti suuntaa ja tuli päädyn kautta Sakari Manniselle, joka laittoi sisään Merzlikinsin patjan kautta.

Illan sankari Granlund oli saapunut Nashvillesta Tampereella perjantaina. Aikaerorasitus ei näyttänyt mieheen merkittävästi vaikuttavan.

Suomi voitti perjantaina Norjan 5-0, joten kahden kierroksen jälkeen Leijonat on puhtaalla pelillä. Seuraavaksi vastus kovenee huomattavasti, kun maanantaina Leijonat pelaa Yhdysvaltain NHL-joukkuetta vastaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonien NHL-vahvistus osui heti – kohuttu Maamme-laulukin innosti

Kommentoi Facebookissa