Laukkuvaras paljastui valvontakameran kuvasta – asiakkaat ja tarjoilija juoksivat rosvon kiinni

Valvontakameran kuvista paljastui, kuka varasti ravintolan tarjoilijan olkalaukun

Valvontakameran kuvista paljastui, kuka varasti ravintolan tarjoilijan olkalaukun. (Kuvituskuva Fotolia)

Rosvo varasti tarjoilijan olkalaukun, jossa oli passi, pankkikortti ja kotiavaimet.

LAUKKUVARAS Tampereen eteläpuolella sijaitsevassa lähiöbaarissa järjestyi pienimuotoinen juoksukisa, kun ravintolan miespuolinen tarjoilija lopetti illalla työvuoronsa ja siirtyi sen jälkeen asiakassektorille.

Mies istahti tiskin ääreen ja ripusti olkalaukkunsa baaritiskin koukkuun. Baarissa on viime aikoina nähty runsaasti muun muassa kiekkoilijoita, ja mies tervehti tuttuja toisissa pöydissä. Sillä välin rosvo vei laukun.

– Laukussa on passi, pankkikortti ja kotiavaimet, omistaja manaili menetystä.

Tarjoilija etsi laukkuaan toisista pöydistä arveltuaan, että on saattanut epähuomiossa itse siirtää sitä. Laukkua ei löytynyt mistään. Heräsi epäilys, että joku kelvoton oli vienyt kassin.

Sitten katseltiin valvontakameran kuvia. Baaritiskin yläpuolella nimittäin on valvontakamera, jonka olemassaoloa asiakkaat eivät juurikaan ole huomanneet. Kuvista ilmeni, että tiskin vastapäätä sijaitsevassa pöydässä juomia nauttinut vaaleaan paitaan sonnustautunut mies oli syyllinen.

Juttuvinkki: Kiinniotettava haavoitti poliisikoiraa teräaseella – koira suoritti tehtävän loppuun vammoista huolimatta

Asiakas tuntui olevan muutenkin sekaisin. Hän yritti poistua ravintolasta lasin kanssa, ja kun siitä huomautettiin, mies paiskasi lasin baarin lattiaan. Pian sen jälkeen ilmeni, että siinähän lähti kävelemään laukkuvaras.

Laukkunsa menettänyt tarjoilija lähti juoksemaan miehen perään. Samoin teki kaksi vikkeläjalkaista asiakasta.

– Varo! Se mies on helvetin vaarallinen, varoittelivat terassilla istuneet asiakkaat rosvon perään lähteneitä.

Takaa-ajajat olivat nopeampia ja veivät juoksukilpailun nimiinsä. Laukkurosvo tavoitettiin muutaman sadan metrin päästä, erään toisen baarin kulmilta. Varastettu omaisuus saatiin takaisin. Laukun rosvonnutta miestä ei ole taidettu aiemmin ravintolassa nähdä, eikä taideta nähdä lähitulevaisuudessakaan.

– Laukkuvaras ei tehnyt vastarintaa. Hän ainoastaan heitti varastamansa passin meitä kohti, kertoi toinen rosvon perään juosseista asiakkaista.

Tapauksesta ei ainakaan vielä tuoreeltaan ollut tehty rikosilmoitusta. Tapahtumasta on ainakin hyvää turvakameran kuvaa, niin kuin Raija Pellillä oli tapana todeta muinaisessa Poliisi-tv -ohjelmassa.

Lue myös: Nuoret miehet ryöstivät kadulla kävelleen väkivaltaisesti – joukko liikkui polkupyörillä

Kommentoi Facebookissa