Lauri Markkanen ei kelvannut EM-koripallon tähdistöön

Lauri Markkanen heitti EM-kisojen Tshekki-ottelussa 34 pistettä. Suomi voitti 98-88. (Kuva FIBA.Basketball)

Lauri Markkanen heitti sunnuntaina päättyneessä EM-koripallossa pisteitä kaikkein eniten, mutta ei silti tullut valituksi turnauksen tähdistöviisikkoon.

KORIPALLO Lauri Markkanen pelasi EM-koripallossa fantastisen turnauksen. Hän heitti seitsemässä ottelussa 195 pistettä, mikä oli eniten koko turnauksessa.

Markkasen ottelukohtainen pistekeskiarvo 27,9 oli turnauksen toiseksi kovin. Ykkönen oli Kreikan NBA-supertähti Giannis Antetokounmpo keskiarvollaan 29,3.

Suomi eteni turnauksessa sensaatiomaisesti puolivälieriin, joissa laittoi Euroopan mestaruuden voittaneen Espanjan koville. Espanja voitti Suomen pistein 100-90.

Markkanen oli turnauksessa ilmiömäisessä vireessä. Toimittajien mielestä hän ei kuitenkaan pelannut riittävän hyvää turnausta, jotta olisi mahtunut tähdistökentälliseen.

Antetokounmpo tuli valituksi tähdistöön laitahyökkääjäksi. Hänen lisäkseen tähdistöviisikkoon pääsivät Ranskan sentteri Rudy Gobert, Espanjan laitahyökkääjä Willy Hernangomez, Saksan takamies Dennis Schröder sekä Espanjan yhdysvaltalainen takamies Lorenzo Brown.

Turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Willy Hernangomez. Se valinta ei todellakaan ollut väärä.

Espanja voitti EM-kultaa kaadettuaan loppuottelussa Ranskan pistein 88-76. Ranska sai hopeaa ja Saksa oli pronssille päihitettyään pronssiottelussa Puolan pistein 82-69.

Suomen Susijengi eteni sensaatiomaisesti puolivälieriin. Suomen lopullinen sijoitus EM-turnauksessa oli seitsemäs.

Puolivälieriin selviytyneistä joukkueista Suomen edelle sijoittuivat Kreikka viidenneksi ja Slovenia kuudenneksi. Italia jäi Suomen taakse kahdeksanneksi.

Serbia oli turnauksessa yhdeksäs, Turkki kymmenes, Ukraina yhdestoista ja Susijengille neljännesvälierissä hävinnyt Kroatia kahdestoista.

Montenegro oli 13:s, Belgia 14:s, Liettua 15:s ja Tshekki 16:s. Susijengiä harjoitusottelussa kurittanut Liettua oli EM-kisojen merkittävä alisuorittaja.

Alkulohkoon EM-kisoissa jäivät Israel, Bosnia-Hertsegovina, Viro, Bulgaria, Georgia, Hollanti, Unkari ja Britannia. Niiden sijoitukset olivat 17-24 tässä järjestyksessä eli Britannia oli turnauksen huonoin joukkue.

Suomi oli edellisen kerran ollut EM-koriksessa kahdeksan parhaan joukossa 1967 kotikisoissa. Silloin sijoitus oli kuudes.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Espanja voitti koripallon EM-kultaa – ennusteet menivät pieleen

Kommentoi Facebookissa