Lauri Markkanen jatkaa väkevää menoaan

Lauri Markkanen siirtyi syksyllä 2022 Utah Jazzin NBA-joukkueeseen. (Kuva NBA)

Lauri Markkanen urakoi isot minuutit ja heitti kovan pistemäärän, kun Utah Jazz kukisti NBA:n kärkijoukkueisiin lukeutuvan New Orleans Pelicansin.

KORIPALLO Lauri Markkasen edustama Utah Jazz otti NBA:ssa torstaina toisen peräkkäisen voittonsa. Jazz voitti New Orleans Pelicansin jatkoajan jälkeen koriluvuin 132-129.

Jatkoajan viimeisellä minuutilla Jazz johti peliä jo viidellä pisteellä, mutta Pelicans pääsi kolmen pisteen päähän Zion Williamsin korilla. Markkanen sinetöi pelin kahdella vapaaheitollaan 7,2 sekuntia ennen loppusummeria.

Vahvasti suoriutunut Markkanen heitti ottelussa 31 pistettä. Lisäksi hän repi viisi levypalloa.

Jazzin pistekärjeksi nousi kovia koreja ratkaisuhetkillä pussittanut Jordan Clarkson. Hänen saldonsa oli 39 pistettä, viisi levypalloa ja kahdeksan syöttöä.

Markkanen sai peliaikaa massiiviset 42 minuuttia. Hän osui pelitilanneheittonsa 8/15, joista upotti kolmoset 5/9. Markkanen heitti sisään kaikki 10 vapaaheittoaan.

Utah Jazz on nyt läntisen konferenssin seitsemännellä sijalla. Joukkueella on tilillään 17 voittoa ja 14 tappiota. Pelicans on läntisessä konferenssissa peräti toisena 18 voitollaan ja 10 tappiollaan.

Ennen kauden alkua Utahin povattiin jäävän tyvipäähän. Nyt kun kaudesta on takana reilu kolmannes, voi perustellusti arvioida Jazzin taistelevan suorasta pudotuspelipaikasta. Suoraan pudotuspeleihin pääsee konferenssin kuusi parasta.

Markkasen ansioita yllättävän hyvässä menestyksessä ei voi vähätellä. Hän osoitti vahvan vireensä jo syyskuussa EM-kisoissa ja on jatkanut sitä NBA:ssa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Nuorille Leijonille toiset MM-kisat neljän kuukauden sisään

Kommentoi Facebookissa