Lauri Markkanen loisti NBA:ssa huippuryhmää vastaan

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa.

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa. (Kuva AOP)

Lauri Markkanen sivusi kauden levypalloennätystään seuransa Chicago Bullsin kaataessa kärkipään ryhmän Los Angeles Clippersin.

KORIPALLO Lauri Markkasen edustaman Chicago Bullsin epätasainen kausi sai jatkoa NBA-liigassa lauantaina, mutta tällä kerralla positiivisissa merkeissä. Chicago kukisti NBA:n kärkikastiin lukeutuvan Los Angeles Clippersin kotonaan 109-106.

Markkanen heitti 13 pistettä. Hänen tililleen merkittiin myös komeat 17 levypalloa, neljä syöttöä, yksi riisto, yksi blokki ja kolme menetystä. Markkanen sivusi kauden levypalloennätystään.

Markkanen laittoi kuudesta kolmosyrityksestään puolet sisään. Sama 50 prosentin linja oli kaikissa pelitilanneyrityksissä: 4/8. Hän upotti molemmat vapaaheittonsa.

Ratkaisevan korin tehnyt Zach LaVine oli 31 pisteellään Chicagon ahnein. Thaddeus Young heitti 17, Denzel Valentine 16 ja Wendell Carter Jr 14 pistettä.

Montrezl Harrell heitti Clippersille 30 pistettä. Paul George pussitti 27 pistettä. Supertähti Kawhi Leonard ei pelannut, mikä varmasti osaltaan vaikutti yllätystulokseen.

Chicago Bulls on pelannut nyt 28 ottelua voittoprosentin ollessa 35,7. Viimeisessä itäisen konferenssin pudotuspelipaikassa kiinni olevan Orlando Magicin voittoprosentti on 44,0.

Toisin kuin kahden edelliskauden aikana, ei Bulls ole enää itäisen konferenssin alinta osastoa. New York Knicksin, Cleveland Cavaliersin ja Atlanta Hawksin voittoprosentti on 23,1.

Markkanen on viime viikkoina parantanut esityksiään toipuessaan hiljalleen kylkivammastaan. Se rupeaa näkymään Bullsin pelissä nousujohteisena.

Joukkueena Bulls menee myös eteenpäin. Tilanne näyttää paljon valoisammalta kuin vuosi sitten.

Teksti Otto Palojärvi ja Jussi Lehmola

Lue myös: Ilahduttavia suomalaisuutisia NBA:sta – Lauri Markkasen otteet kohenevat

Kommentoi Facebookissa