Ilahduttavia suomalaisuutisia NBA:sta – Lauri Markkasen otteet kohenevat

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa.

Lauri Markkanen pussittaa koreja NBA:ssa Chicago Bullsin paidassa. (Kuva AOP)

Lauri Markkanen näyttää kuntoutuneen kylkivammastaan. Hänen pistesaldonsa alkavat palata NBA-peleissä tutulle tasolle.

KORIPALLO Lauri Markkanen sai marraskuussa esityksistään NBA:ssa runsaasti kritiikkiä. Markkanen ei pelannut lähelläkään tasoa, jolla kahden ensimmäisen NBA-kautensa aikana on Chicago Bullsissa parhaimmillaan pelannut.

Markkasen vaisun vireen syynä oli kylkivamma. Bulls ei laittanut Markkasta kuitenkaan sairaslistalle, vaan katsoi hyötyvänsä hänestä enemmän puolikuntoisenakin.

Joulukuussa Markkanen on pelannut jo useamman vahvan ottelun. Sunnuntaina hän oli Chicago Bullsin tehokkain pelaaja heitettyään 22 pistettä. Markkanen tilastoi myös seitsemän levypalloa, kaksi syöttöä ja yhden riiston.

Perjantaina Markkanen heitti Chicagon kotiottelussa 20 pistettä Golden State Warriorsia vastaan. Viimeisissä otteluissa Markkasen pistesaldo on selkeästi ollut nosteessa.

Sinivalkoiset tehot eivät tuoneet kuitenkaan voittoa Chicagolle, joka taipui Miami Heatille jatkoajalla 105-110 ja Golden State Warriorsille varsinaisella peliajalla 98-100. Chicago oli voittanut kaksi edellistä otteluaan ja saavuttanut ennen kahta tappio-otteluaan kauden ensimmäisen kahden otteluvoiton putkensa.

Chicago on pelannut nyt 24 ottelua. Joukkueen saldo on nyt kahdeksan voittoa ja 16 tappiota.

NBA:n itäisessä konferenssissa Chicago on sijalla 11 voittoprosentillaan 33,3. Viimeisellä pudotuspelipaikalla olevalla Orlando Magicilla voittoprosentti on 50.

Markkasen kahdella ensimmäisellä NBA-kaudella Chicago Bulls ei ollut lähelläkään pudotuspelipaikkaa. Tällä kaudella joukkue näyttäisi kohentaneen tasoaan.

Silti pudotuspelipaikka ei näytä vieläkään realistiselta haaveelta. Ei, vaikka Markkasen kylkivamma on parantunut.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Mitä tapahtui Lauri Markkaselle? – ”Hänen pelinsä näyttää ihan kauhealta”

Kommentoi Facebookissa