Mitä tapahtui Lauri Markkaselle? – ”Hänen pelinsä näyttää ihan kauhealta”

Lauri Markkanen jatkaa Chicago Bullsissa ainakin vuoteen 2021 saakka.

Lauri Markkanen jatkaa Chicago Bullsissa ainakin vuoteen 2021 saakka. (Kuva AOP)

Lauri Markkasella on ollut NBA:n kauden alkukierroksilla merkittäviä vaikeuksia.

KORIPALLO Chicago Bullsin NBA-tähden Lauri Markkasen kolmas kausi maailman arvostetuimmassa koripallosarjassa ei ole alkanut hyvin. Hänen tehonsa ottelua kohden ovat toistaiseksi jääneet kauas kahden edelliskauden tuloksista.

Markkasen tämän kauden pohjanoteeraus nähtiin lauantaina. Hän sivusi NBA-uransa huonointa saldoa heitettyään vain kolme pistettä. Markkasen pelitilanneyritykset merkittiin 1/9 ja kolmoset 1/4.

Markkasen on kerrottu pelaavan kylkivamman kanssa, mutta The Athletic -lehden toimittajan Darnell Mayberryn mukaan tämän taakse ei voi piiloutua. Mayberryn mukaan jotain pitäisi tehdä.

– Jos Markkasen kylkivamma on syynä heikkoihin esityksiin, niin antakaa hänen levätä ja parantua siitä, Mayberry kirjoittaa.

– Se on hienoa, että hän haluaa vaivoista huolimatta auttaa joukkuetta, mutta hän on osoittanut jo ”kovuutensa”. Hänen pelinsä näyttää ihan kauhealta. Hän on pelannut nyt 15 ottelua 17:sta tekemättä minkäänlaista vaikutusta. Ja tämä on lievästi sanottu. Jos kyseessä on jotain muuta, niin sanokaa se. Jos kyse on vammasta, niin laittakaa hänet huilaamaan, Mayberry vaati.

Chicago Bulls on NBA:n itäisen konferenssinsa sarjataulukossa sijalla 11. Joukkue on voittanut 17 ottelustaan kuusi.

Bulls on pärjännyt alkukaudesta jopa paremmin kuin Markkasen kahdella ensimmäisellä kaudella. Joukkueen mahdollisuudet pudotuspeleihin tosin eivät ole kovinkaan realistiset, mutta enää Chicago Bulls ei ”kilpaile” NBA:n huonoimman joukkueen asemasta.

Huippuvireinen Markkanen voisi toki siivittää Bullsin paljon parempiinkin tuloksiin. Bulls on rakentamassa suunnitelmiaan paljolti Markkasen varaan. Sitä ei kukaan kiistä, etteikö Markkanen olisi ollut tänä syksynä vain varjo entisestään.

Kausi on tietysti vasta alussa. Jos Markkasen esitykset eivät kohene, miettinee valmennusjohto varmasti vakavasti Markkasen huilauttamista. Kylkivammaista miestä ei kannata peluuttaa, jos hän ei kykene auttamaan joukkuettaan.

Teksti Otto Palojärvi ja Ville Hirvonen

Lue myös: Susijengi hävisi kaikki neljä peliään – joukkue isojen haasteiden edessä

Kommentoi Facebookissa