Susijengi hävisi kaikki neljä peliään – joukkue isojen haasteiden edessä

Susijengin seuraavana haasteena on selviytyä mukaan 2022 EM-kisoihin.

Susijengin seuraavana haasteena on selviytyä mukaan 2022 EM-kisoihin. (Kuva AOP)

Susijengi taipui juhlaturnauksessa Liettualle ja Venäjälle.

KORIPALLO Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi hävisi Koripalloliiton 80-vuotisjuhlaturnauksessa molemmat ottelunsa. Liettua voitti suomalaiset perjantaina 87-46 ja sunnuntaina Venäjä oli parempi 81-67.

MM-kisoihin valmistautuva Liettua oli kohdannut Susijengin jo elokuun alussa oltuaan silloin parempi 80-60. Elokuun alussa Suomi hävisi myös Serbialle 75-95.

Liettua, Serbia ja Venäjä valmistautuvat Kiinassa vajaan parin viikon kuluttua alkaviin MM-kisoihin. Susijengi ei niihin kekkereihin selviytynyt.

Elokuun harjoitusotteluissa Susijengiin ajettiinkin nuoria pelaajia sisään. Perjantain Liettua-pelin tylyt tappiolukemat johtuivat juuri siitä, että Suomen kokeneempaa kaartia pidettiin sivussa.

Lentopallomaajoukkueen taso laski selvästi ”kultaisen sukupolven” lopetettua. Vastaavanlainen haaste on edessä Susijengillä 2020-luvulla. Petteri Koponen ja Sasu Salin lienevät mukana 2020-luvun puoliväliin, mutta silloin nuorempaa takamiesosastoa pitäisi jo olla kehissä. Toistaiseksi Koposen ja Salinin veroisia kavereita ei Suomesta ole vielä tullut.

Lauri Markkanen rakentaa uraa NBA:ssa. Jos Kansainvälinen Koripalloliitto FIBA pitää nykykäytännöistään kiinni järjestäen MM- tai EM-karsintoja seurajoukkuekauden ollessa käynnissä, ei Markkasesta ole Susijengille iloa, ellei joukkue etene arvoturnauksiin.

Suomesta on tulossa toki useita nuorukaisia, kuten Mikael Jantunen. Mutta Suomen haasteena on kapea pelaajamateriaali. Venäjältä puuttuu MM-kisakokoonpanosta neljä avauskokoonpanon pelaajaa, mutta joukkueella riittää kovaa materiaalia penkillä, joten Suomen itänaapuri kykenee kyllä kaatamaan.

Susijengin seuraavana haasteena ovat karsinnat vuoden 2021 EM-kisoihin. Karsinnat alkavat ensi helmikuussa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomalaisen lentopallon kriisi jatkuu – edessä yt-neuvottelut!

Kommentoi Facebookissa