Lauri Markkanen viimeinkin mukana Susijengissä – haastaa Ruotsin

Lauri Markkanen edustaa NBA:ssa Cleveland Cavaliersia. (Kuva NBA)

Lauri Markkanen on mukana tämän kesän MM-karsintaotteluissa. Suomi kohtaa Ruotsin kotona ja Kroatian vieraissa.

KORIPALLO Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi saa kesän MM-karsintaotteluihinsa merkittävän vahvistuksen. Lauri Markkanen on mukana karsintaotteluissa Ruotsia ja Kroatiaa vastaan.

NBA:ssa Cleveland Cavliersissa pelaava Markkanen tekee paluun A-maajoukkueeseen neljän vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran hän oli mukana edustamassa Suomea kesällä 2018 pelatuissa MM-karsintaotteluissa.

Markkanen haluaa olla mukana myös EM-kisoissa, joiden alkulohkon Suomi pelaa syyskuussa Prahassa. Markkanen pääseekin mukaan, jos saa Cleveland Cavaliersilta osallistumiselleen vihreää valoa.

NBA:lla ja kansainvälisellä koripalloliitolla FIBA:lla on sopimus arvoturnauksista. Tosin NBA-seura voi tietysti estää pelaajansa osallistumisen MM- tai EM-kisoihin, jos pelaajalla on vammoja.

Suomen MM-karsintapeleihin on nimetty 24 pelaajaa. Heistä voi olla yhdessä ottelussa mukana 12 pelaajaa.

Susijengi kohtaa Espoossa 30. kesäkuuta pelattavassa ottelussa Ruotsin. Heinäkuun 3. päivänä Susijengi pelaa Rijekassa Kroatiaa vastaan.

Suomi tarvinnee MM-jatkokarsintaan otteluista vähintään yhden voiton. Neljän joukkueen lohkossa jatkopaikka edellyttää sijoittumista kolmen parhaan joukkoon.

Neljästä ottelustaan Suomi on voittanut kolme. Slovenian Susijengin kaatoi kahdesti ja Kroatiakin on pystytty voittamaan. Ainoa tappio on tullut Ruotsia vastaan.

Susijengissä päävalmentaja vaihtuu jo nyt. Henrik Dettmann jää sivuun ja hänen paikkansa ottaa Lassi Tuovi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Olympiakomitealle jälleen synkkää julkisuutta epäasiallisesta kohtelusta

Kommentoi Facebookissa