Lauri Markkasella hankalaa – loistoesityskään ei riitä voittoon

Lauri Markkanen siirtyi syksyllä 2022 Utah Jazzin NBA-joukkueeseen. (Kuva NBA)

Utah Jazzilla ei ollut jakoa voittoon Lauri Markkasen huippuesityksestä huolimatta.

KORIPALLO Lauri Markkanen kirjoitti itsensä NBA:n historiankirjoihin maanantaina. Markkasen alkukauden heittovire on ollut NBA:ssa parempi kuin aiempina syksyinä hänen 2017 alkaneella NBA-urallaan.

Markkanen oli jälleen Utah Jazzin tehomies, kun hän heitti 29 pistettä entisestä seuraansa Chicago Bullsia vastaan. Se ei kuitenkaan riittänyt, kun Utahin vaikea alkukausi sai jatkoa tappiolla koriluvuin 113-130.

Markkanen heitti ottelussa viisi kolmen pisteen heittoa sisään. Samalla hänestä tuli ensimmäinen laituri tai sentteri NBA-historiassa, joka on pussittanut vähintään neljä kolmosta sukkaan seitsemässä ottelussa peräkkäin.

Markkasta se ei kuitenkaan lohduttanut. Utahilla ei ollut ottelussa jakoa.

Jazz on pelannut tällä kaudella kahdeksan ottelua. Niistä se on hävinnyt kuusi.

Läntisen konferenssin sarjataulukossa Jazz on toiseksi viimeisenä. Kausi on vasta alussa, mutta tässä vaiheessa voi perustellusti todeta, ettei merkittäviin menestyksiin joukkueella ole tälläkään kaudella saumoja.

Vuosi sitten syksyllä Jazz pelasi vahvan alkukauden. Markkanen oli silloinkin vakuuttavassa iskussa. Kauden edetessä meno sitten lopahti. Jazz ei päässyt edes pudotuspeleihin.

Markkanen on ollut Jazzille loistava hankinta. Yksin hän ei kykene kuitenkaan joukkuettaan kannattelemaan.

Lue myös: Suomalaisen seiväshypyn uutuuskirja kertoo hienoja ja traagisiakin tarinoita

Kommentoi Facebookissa