Lauri Markkasella hurja panos tärkeässä voitossa

Lauri Markkanen siirtyi syksyllä 2022 Utah Jazzin NBA-joukkueeseen. (Kuva NBA)

Lauri Markkanen oli Utah Jazzin paras pistemies seuran voittaessa Orlando Magicin.

KORIPALLO Lauri Markkanen loisti kentän pistekuninkaana, kun hänen edustamansa Utah Jazz taisteli NBA:ssa perjantaina 112-108 -voiton Orlando Magicista. Voitto oli Jazzille toinen peräkkäinen.

Markkanen mätti kotiyleisönsä edessä 28 pistettä. Peliaikaa hän sai ottelussa 36.10 minuuttia.

Markkasen väkevä ja samalla jo 16:s tupla-tupla jalostui 12 levypallon myötä. Niistä hän kahmi käsiinsä peräti 11 puolustuksessa.

Markkanen merkkautti tilastoihinsa lisäksi kaksi koriin johtanutta syöttöä, sekä yhden riiston ja torjunnan. Markkanen myös blokkasi näyttävästi Orlandon parhaan pistemiehen Franz Wagnerin kolmosyrityksen, kun ottelusta oli pelaamatta vain kuusi sekuntia. Se ratkaisi osaltaan voiton kohtalon.

– Lauri tekee kaiken. Hän blokkaa myös laukauksia, hehkutetaan sosiaalisessa mediassa.

Jazzilla on koossa vain kolme voittoa kymmenestä viimeisestä ottelustaan. Mutta nyt joukkue on ottanut kaksi henkisesti todella tärkeää voittoa.

Orlandoa vastaan Jazz oli tavallaan pakkovoiton edessä. Onhan Magic itäisen konferenssin tyvipään joukkue.

Jazz nousi voittonsa myötä NBA:n läntisessä konferenssissa kahdeksanneksi. Kuusi parasta etenee suoraan pudotuspeleihin ja sijoille 7-10 päätyneet joukkueet pelaavat pudotuspelikarsinnat.

Utahilla on hyvät mahdollisuudet taistella itsensä kuuden parhaan joukkoon. Markkasen tärkeyttä siinä taistossa ei voi vähätellä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Iivo Niskanen vuoden urheilija – jo neljännen kerran

Kommentoi Facebookissa