Lauri Markkasella läpimurtovuosi koripallon NBA:ssa – ”Joukkueen ykköstykki kehitteillä”

Susijengin monivuotinen luottomies näkee, että Lauri Markkasesta voi kasvaa jo tulevalla kaudella Bullsin tähtipeluri.

Susijengin monivuotinen luottomies näkee, että Lauri Markkasesta voi kasvaa jo tulevalla kaudella Bullsin tähtipeluri. (Kuva AOP)

Markkanen aloittaa lokakuun puolivälissä toisen kautensa maailman kovimmassa koripallosarjassa.

KORIPALLO Lauri Markkanen, 21, pelasi uskomattoman debyyttikauden koripallon NBA:ssa. Markkanen oli Chicago Bullsin johtavia pelaajia ja nakutti pisteitä 15.2 pisteen keskiarvolla ja kahmi 7.5 levypalloa per peli.

Lauri Markkanen on chicagolaislähteiden mukaan saamassa alkavalla kaudella entistä suuremman roolin Bullsin hyökkäyspään ratkaisijana. Markkanen on tehnyt kesän aikana paljon töitä salilla ja kasvattanut kuvien perusteella selkeästi lihasmassaansa. Susijengin monivuotinen ex-luottopeluri Kimmo Muurinen on seurannut tiiviisti Markkasen edesottamuksia rapakon takana ja kesän aikana tapahtunutta kehitystä.

– Toivon mukaan kehitys jatkuu siitä mihin se jäi. Fyysisellä puolella on selkeästi tullut kehitystä kesän aikana. Ennen oli sellainen mielikuva, että kun lähdettiin jenkkeihin täältä Suomesta, niin tuli hirveästi jätkille massaa, mutta nopeista, ketteristä ja taitavista pelaajista tuli mörssäreitä, joilta katosi liikenopeus.

Sekin on kysymysmerkki, miten voiman kasvu vaikuttaa Markkasen heittoon.

– Ehkä nykypäivänä osataan hoitaa tuo homma paremmin, vaikka tulee lihasmassaa, ei jäykistytä. Luultavasti tämäkin on kunnossa, kuten luulisi tuollaisessa sarjassa olevan ja huolehdin turhaan, Muurinen toteaa.

Markkasen upean debyyttikauden jälkeen kaikki odottavat Finnisheriltä vielä väkevämpää toista kautta jenkkilässä.

– Mielenkiintoista seurata miten se menee, kun ensimmäinen vuosi oli noin hyvä. Onko Markkanen vielä isommassa roolissa, kuten on spekuloitu, miten voiman kasvu näkyy ja pystyykö nyt tekemään monipuolisempia ratkaisuja? Joukkuekin on muuttunut viime kaudesta ja mielenkiintoista nähdä miten se lähtee menemään, Muurinen toteaa.

Koripallossa rakastetaan tilastoja. Tilastojen valossa Markkaselta on luvassa odottaa debyyttikautta parempaa suorittamista.

– Jos nyt ajatellaan maalaisjärjellä, että roolin on sanottu kasvavan ja sanottu myös, että Markkaselle haetaan enemmän toucheja. Viime kaudella Bullsin valmennusjohdossa asti maristiin, että Markkanen ei saa tarpeeksi toucheja. Siellä oli blind eye -pelaajia, jotka eivät tuntuneet näkevän Markkasta.

– Jos heitä lähti ja saadaan enemmän syöttövalmiita pelaajia ja painotetaan, että Markkasen pitää saada lisää toucheja, niin pistekeskiarvohan siitä nousee. Eikä se varmaan haittaa levypallokamppailemista, että Markkanen on saanut kesän aikana lisää voimaa, Muurinen hymähtää.

Komean uran Suomessa, Italiassa ja Saksassa, sekä yliopistokoripalloa Arkansasissa pelannut Susijengin monivuotinen luottomies Muurinen näkee, että Markkasesta voi kasvaa jo tulevalla kaudella Bullsin tähtipeluri.

– Kyllä kaikki merkit viittaa siihen, että siellä on NBA-joukkueen ykköstykki kehitteillä. Jos kaikki menee hyvin, tuleva kausi on breikkausvuosi ja Markkanen voi tehdä itsestään superstaran alkua tuossa joukkueessa, Muurinen ennakoi.

NBA:n otteluohjelmassa Chicago Bulls aloittaa pelit 18. päivä lokakuuta vierasottelulla Philadelphia 76ersiä vastaan. Sitä ennen Bulls ahertaa tukun treenipelejä, joissa saadaan esimakua Markkasen iskukyvystä.

Lue myös: Lauri Markkaselle mieluisa syntymäpäivälahja – valinta NBA:n tulokkaiden ykkösviisikkoon

Kommentoi Facebookissa