Lauri Markkaselta jälleen loistoesitys

Lauri Markkanen on pelannut loistavaa kautta Utah Jazzissa. (Kuva AOP)

Lauri Markkanen on 19 perättäisessä NBA-ottelussa upottanut vähintään 20 pistettä.

KORIPALLO Utah Jazzin Lauri Markkanen oli joukkueensa tehokkain pelaaja NBA:ssa keskiviikkona. Markkanen ylsi tupla-tuplaan, kun Jazz väänsi voiton Toronto Raptorsista koriluvuin 131-128.

Markkanen upotti 28 pistettä ja kahmi 13 levypalloa. Ottelussa reilut 35 minuuttia pelannut suomalainen supertähti kaunisteli tilastojaan myös yhdellä koriin johtaneella syötöllä, riistolla ja torjunnalla.

Markkanen on 19 peräkkäisessä ottelussa upottanut vähintään 20 pistettä. Torontoa vastaan Markkanen upotti 13 pelitilanneheitostaan seitsemän. Hän säkitti yhdeksästä kolmeen pisteen heittoyrityksestä neljä ja vapaaheitot upposivat 100-prosenttisesti. Kaikki 10 heittoa menivät sisään

Utah Jazzilla on koossa 27 voittoa ja 26 häviötä. Joukkue majailee läntisen konferenssin yhdeksännellä sijalla, millä irtoaisi paikka pudotuspelikarsintoihin. Sekin olisi Jazzilta parempi tulos kuin useissa kauden ennakkoarvioissa spekuloitiin,

NBA:n All Star -ottelun vaihtopelaajat julkistetaan torstaina. Markkasen odotetaan olevan saletista mukana tuolla listalla.

Markkanen jäi niukasti viime viikolla julkistettujen tähdistöottelun avausviisikkojen ulkopuolelle. Markkanen oli etukenttäpelaajista viides fanien, pelaajien ja median yhteenlasketuissa äänissä. Avausviisikkoon valittiin kolme etukenttäpelaajaa.

NBA:n All Star -ottelu pelataan Salt Lake Cityssa Markkasen ja Utah Jazzin kotiareenalla.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Voiko Venäjä pelata jääkiekon MM-kisoissa 2024? – Päätös toukokuussa

Kommentoi Facebookissa