Lauri Markkasen hurja vire jatkuu – ”Hän on All Star”

Lauri Markkanen on aloittanut kautensa uudessa seurassaan Utah Jazzissa vakuuttavasti. (Kuva AOP)

Lauri Markkanen heitti 31 pistettä, kun Utah Jazz otti NBA:ssa jo kauden kuudennen voittonsa.

KORIPALLO Lauri Markkasen edustama Utah Jazz nappasi NBA:ssa jo kauden kuudennen voittonsa lyötyään maanantaina Memphis Grizzliesin koriluvuin 121-105. Utah oli jo tauolla johtanut yllättävänkin selvästi 61-41.

Markkanen oli hurjassa vireessä. Hän tehtaili yhden tupla-tuplan lisää pussitettuaan 31 pistettä ja saalistettuaan 11 levypalloa. Seitsemän levypalloa kirjattiin Markkaselle puolustuspäässä.

Markkasella oli 15 pelitilanneheittoa, joista 11 meni sisään. Kolmen pisteen heittoyrityksistään hän upotti neljä kuudesta. Kuudesta vapaaheitostaan Markkanen laittoi viisi sisään.

Markkaselle tietysti sataa hehkutuksia. Joukkuekaveri Malik Beasley kommentoi, että Markkanen pitäisi valita tähdistöpeliin eli All Star-otteluun.

– Hän on All Star. Olen saarnannut sitä jo kauemmin ja haluan hänen pääsevän sinne tänä vuonna, Beasley sanoi KLS Sportin mukaan.
Markkanen itse korosti, ettei ajattele All Star-ottelua tällä hetkellä. Onhan kausi vasta alussa.

– Se All Star-ottelu on ollut aina tavoitteeni, mutta en aio keskittyä siihen kahdeksan pelin jälkeen. Mutta arvostan, että hän sanoi niin, Markkanen kommentoi Eric Waldenin Twitter-tilin mukaan.

Utah Jazzia ennakoitiin NBA:n tyvipäähän, mutta kauden kahdeksasta ottelustaan joukkue onkin voittanut kuusi. Läntisen konferenssin sarjataulukossa Jazz on peräti kolmantena.

Jazzin edellä lännessä olevat Portland Trail Blazers ja Phoenix Suns ovat voittaneet viisi ottelua, mutta niillä on yhden tappion ansiosta parempi voittoprosentti. Idän kärkijoukkueista Milwaukee Bucks on voittanut kaikki kuusi otteluaan ja Markkasen viime kauden seuralla Cleveland Cavaliersilla on viisi voittoa sekä yksi tappio.

Teksti Otto Palojärvi

LUE MYÖS: Lauri Markkasella hurja alkukausi – joukkueella ei kuitenkaan jakoa voittoon

Kommentoi Facebookissa