Lauri Markkasella hurja alkukausi – joukkueella ei kuitenkaan jakoa voittoon

Lauri Markkanen siirtyi syksyllä 2022 Utah Jazzin NBA-joukkueeseen. (Kuva NBA)

Lauri Markkanen on ollut Utah Jazzissa seuran alkukierrosten tehokkain pelaaja 43 vuoteen.

KORIPALLO Lauri Markkanen on tehnyt NBA:ssa uudessa seurassaan Utah Jazzissa vahvaa jälkeä. Jazzin riveissä ei ole nähty aikoihin yhtä tehokasta pelaajaa.

Jazz hävisi perjantaina Denver Nuggetsille koriluvuin 101-117. Markkanen oli tupla-tuplallaan joukkueensa tehomies 17 pisteen ja 10 levypallon saldolla.

Markkasen 14 pelitilanneheitosta seitsemän meni sisään. Hän upotti kolmosensa 50 prosentin tarkkuudella. Kuudesta yrityksestä meni kolme sisään.

Markkasesta on tullut alkukauden pistesaldonsa myötä Adrian Dantleyn jälkeen Utah Jazzin seurahistorian ensimmäinen pelaaja, joka on kirjauttanut viidessä ensimmäisessä ottelussa tilastoihinsa vähintään 100 pistettä ja 40 levypalloa. Yhdysvaltalainen Dantley onnistui vastaavassa kaudella 1979-1980.

Markkanen on aloittanut kautensa Utah Jazzissa erinomaisesti. Jazzinkin alku on ollut hyvä seuran voitettua kuudesta ottelustaan neljä.

Denveriä vastaan Jazzilla ei ollut kuitenkaan jakoa. Nuggets otti kuskin paikan heti avausneljänneksellä, eikä luopunut johtoasemastaan missään vaiheessa. Nuggets johti ottelua päätösneljänneksellä suurimmillaan jo 29 pisteellä.

Nuggetsin pitäisi pelaajamateriaalinsa perusteella olla sarjan kärkipään ryhmä. Jazzille ei kausiennakoissa menestystä luvattu. Perjantain ottelussa nähtiinkin selkeä osoitus joukkueiden tasoeroista.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Lauri Markkasen kaudelle komea alku NBA:ssa

Kommentoi Facebookissa