Lauri Markkasen kaudelle komea alku NBA:ssa

Lauri Markkanen siirtyi syksyllä 2022 Utah Jazzin NBA-joukkueeseen. (Kuva NBA)

Lauri Markkanen heitti 31 pistettä, kun Utah Jazz otti NBA:ssa kauden kolmannen voittonsa. Utah on voittanut kauden kaikki ottelunsa.

KORIPALLO Lauri Markkanen oli hurjassa iskussa NBA:ssa sunnuntaina, kun hänen seuransa Utah Jazz väänsi voiton New Orleans Pelicansista 122-121 jatkoajalla.

Markkanen heitti Jazzille peräti 31 pistettä. Markkasen heittämistä kuudesta kolmosesta kaksi meni sisään.

Lisäksi Markkanen repi ottelussa 12 levypalloa. Koriin johtaneita syöttöjä hän tarjoili kaksi.

Jännitysnäytelmä eteni siis jatkoajalle. Voittokorin upotti Kanadan maajoukkuepelaaja Kelly Olynyk.

Utah on voittanut kauden kaikki kolme otteluaan. Kauden alku on ylittänyt seuralla odotukset.

Väärin ei ole väittää, että Markkanen olisi merkittävällä tavalla auttanut Jazzia alkukauden voittoputkeen. Markkanen on pelannut kauden avausotteluissaan paremmin kuin kertaakaan aiemmin vuonna 2017 alkaneella NBA-urallaan.

Ensimmäiset neljä kauttaan Markkanen pelasi Chicago Bullsissa. Sieltä hän siirtyi vuosi sitten Cleveland Cavaliersiin, joka kauppasi hänet elo-syyskuun vaihteessa Utah Jazziin.

Utah arvioitiin pelaajamateriaalinsa perusteella Cavaliersia heikommaksi seuraksi. Markkasen kannalta uusi tilanne ei ole huono, sillä hän saa Jazzissa paljon luottoa ja onkin kiittänyt siitä uutta seuraansa toistaiseksi arvoisellaan tavalla.

Itse asiassa Markkasen alkukauden vireen ei pitäisi yllättää. Olihan hän hurjassa iskussa jo EM-kisoissa syyskuun alussa auttaen Suomen Susijengin puolivälieriin saakka. EM-kultaa voittaneen Espanjankin Suomi laittoi koville.

NBA-koripallo poikkeaa kansainvälisistä koripallosäännöistä. Yksilöt nousevat NBA:ssa erilaisten sääntöjen takia enemmän esille.

Markkanen on ollut roolissaan Utah Jazzissa elementissään yhtä lailla kuin Susijengissä, vaikka säännöt erilaiset ovatkin. Kausi on vasta alussa, mutta Markkasen osalta tilanne näyttää erittäin lupaavalta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: ”Hiihtovalmentaja” Martti Kuusela vei Suomen melkein jalkapallon MM-kisoihin

Kommentoi Facebookissa