Lauri Markkasen Utahille nyt toinen perättäinen tappio

Lauri Markkanen siirtyi syksyllä 2022 Utah Jazzin NBA-joukkueeseen. (Kuva NBA)

Lauri Markkasen Utah Jazz hävisi Philadelphia 76ersille 98-105. Philadelphian kamerunilaispelaaja Joel Embiid jätti Markkasen varjoonsa.

KORIPALLO Lauri Markkasen edustama Utah Jazz taipui NBA:ssa sunnuntaina Philadelphia 76ersille pistein 98-105. Ottelussa erittäin merkittävässä roolissa oli Philadelphian kamerunilaistähti Joel Embiid, joka mätti peräti 59 pistettä.

Utahissa alkukaudella hurjassa iskussa ollut Markkanen heitti ottelussa vain 15 pistettä. Lisäksi hän keräsi kymmenen levypalloa.

Kauden kuudennen tupla-tuplan tehtaillut Markkanen ei ollut parhaimmillaan vapaaheittoviivalla. Neljästä vaparistaan hän upotti vain yhden.

Markkanen epäonnistui kahdessa vapaaheitossaan ottelun loppuhetkillä. NBC:n toimittaja John Clark kertoo Twitter-tilillään, että Embiid olisi kuittaillut Markkaselle.

– Joel Embiid kertoi kehottaneensa Markkasta heittämään vapaaheitot ohi, jotta ottelu ei mene jatkoajalle. Embiidillä oli kiire kotiin ja laittaa poikansa Arthur nukkumaan. Pojalla on tiukkaa nukkumaanmenoaika, Clark kirjoittaa.

Tappio oli Utahille toinen putkeen. Joukkue on voittanut kymmenen ottelua 15:stä.

Läntisen konferenssin sarjataulukossa Utah on neljäntenä. Ennen kahta tappiotaan joukkue oli ollut kärjessä.

Utah Jazzin keikkuminen kärkipäässä on joka tapauksessa yllätys. Useissa asiantuntija-arvioissa seuran odotettiin viettävän kautensa tyvipäässä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomi vältti täydellisen häpeän salibandyn MM-kisoissa

Kommentoi Facebookissa