Suomi vältti täydellisen häpeän salibandyn MM-kisoissa

Suomen joukkue salibandyn 2022 MM-kisoissa. (Kuva Henri Keränen/ Salibandyliitto)

Suomi voitti miesten salibandyn MM-pronssiottelussa Sveitsin maalein 5-3.

SALIBANDY Suomen miesten salibandymaajoukkue otti Zürichissä pelatussa MM-turnauksessa pronssia. Suomalaiset voittivat pronssiottelussa Sveitsin maalein 5-3.

Sveitsi oli voittanut alkusarjassa Suomen ja laittoi suomalaiset koville myös pronssiottelussa. Lopussa Sveitsi oli lähellä tasoitusta 4-4:ään, mutta Suomi kesti ja sai viimeisellä minuutilla pallon tyhjiin.

Suomi jäi nyt kolmatta kertaa miesten salibandyssa finaalin ulkopuolelle. Kaikissa 14 MM-turnauksessa Suomi on ollut kuitenkin mitaleilla.

Ruotsi on ollut aina loppuottelussa ja hävinnyt siinä ainoastaan Suomelle. Zürichissä Ruotsi voitti välieräottelussa suomalaiset rankkarikisan jälkeen 4-3. Finaalissa Ruotsi murskasi Tshekin peräti 9-3.

Suomella on neljästätoista miesten MM-turnauksesta nyt neljä maailmanmestaruutta, seitsemän hopeaa ja kolme pronssia. Zürichissä Suomi alisuoritti alkusarjassa, mikä kostautui, kun Ruotsi tuli vastaan jo välierävaiheessa.

Salibandy kasvattaa suosiotaan, mutta lajin kansainvälinen kärki pysyy valitettavan kapeana. Tällä hetkellä ei ole nähtävissä, että lajin neljä suurinta maata saisivat lähivuosina vakavasti otettavia haastajia.

Suomi ja Ruotsi pysynevät salibandyn kärkimaina jatkossakin jo resurssiensa takia. Sveitsissä ja Tshekissä salibandy on huomattavasti marginaalisempi laji, vaikka ne MM-kisoissa mitaleista taistelevatkin.

Jos Suomi tai Ruotsi finaalista putoaa, on kyse maajoukkueen alisuorittamisesta vastustajia ollenkaan vähättelemättä.

Teksti Otto Palojärvi

LUE MYÖS: Karu pettymys – Suomi tipahti salibandyn MM-finaalista

Kommentoi Facebookissa