Karu pettymys – Suomi tipahti salibandyn MM-finaalista

Suomen joukkue salibandyn 2022 MM-kisoissa. (Kuva Henri Keränen/ Salibandyliitto)

Ruotsi voitti salibandyn MM-kisojen välieräottelussa Suomen rankkarikisan jälkeen 4-3.

SALIBANDY Suomi taistelee miesten salibandyn MM-kisoissa Zürichissä vain pronssimitaleista. Välieräottelussa lauantaina Suomi hävisi Ruotsille rangaistuslaukauskisan päätteeksi lukemin 3-4.

Suomi taisteli ottelussa hyvin. Ruotsi johti ottelua 3-1, mutta Nico Salon ja Otto Lehkosuon maalit nostivat suomalaiset tasoihin.

Rangaistuslaukauskisaa Suomi johti 2-0. Viidennessä parissa Suomen voittoon olisi riittänyt joko Sami Johanssonin maali tai maalivahti Lassi Torisevan torjunta, mutta Ruotsi selvisi ahdingosta. Ratkaisu nähtiin lopulta toisessa jatkoparissa, jossa Eetu Sikkinen epäonnistui ja Ruotsin Alexander Galante Carlström onnistui yrityksessään.

Suomi joutui pelaamaan Ruotsia vastaan jo välierävaiheessa hävittyään turnauksessa aiemmin Sveitsille. Tämä tappio luonnollisesti vaikeutti Suomen tietä finaaliin. Alkusarjassa Suomen peli ei muutenkaan sujunut odotusten mukaan.

Salibandyn miesten maailmanmestaruudesta pelataan 16. kerran. Ruotsi on ollut loppuottelussa joka kerta ja voittanut kultaa 11 kertaa. Suomella maailmanmestaruuksia on neljä.

Suomi jäi loppuottelusta ulos nyt kolmannen kerran. Suomessa tapahtunut tuntuu alisuoritukselta, mutta salibandyn kansainvälisen kehityksen kannalta on positiivista, etteivät Suomi ja Ruotsi aina kohtaa loppuottelussa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Venäläisten oli turha irvailla – jääkiekon MM-kisoista jättitulot Suomeen

Kommentoi Facebookissa