Tshekki löylytti Leijonia – suomalaiset yhä voitoitta

Jukka Jalonen toimii Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana (Kuva: Jääkiekkoliitto)

Jukka Jalonen toimii Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Tshekki voitti Suomen Karjala-turnauksessa maalein 5-2.

JÄÄKIEKKO Suomen jääkiekkomaajoukkue ei avannut voittotiliään Turussa pelattavassa Karjala-turnauksessa vielä lauantainakaan. Kari Jalosen valmentama Tshekki oli suomalaisia parempi tylyin lukemin 5-2.

Avauserän jälkeen tilanne oli 1-1, mutta toisessa erässä Tshekki meni menojaan. Tshekki johti ottelua jo 4-1, eikä Leijonat Joose Antosen kavennusmaalista huolimatta yltänyt kunnon kiriin.

Suomella oli ottelussa hetkensä, mutta Tshekki oli selvästi parempi. Kari Jalonen on pistänyt Tshekin puolustuspelin hyvään iskuun, eikä kukaan joukkueessa varasta puolustusvelvoitteista.

Ottelun pelottavin tilanne sattui päätöserässä. Suomen Waltteri Merelä sai luistimesta viillon ranteeseensa ja poistui verta valuen koppiin. Verta pulppusi ja tilanne oli hengenvaarallinen. Merelä sai onneksi nopeasti ensiapua.

Suomella on alla kotiturnauksestaan jo kaksi tappiota. Torstaina Sveitsi voitti Leijonat voittolaukauskisan jälkeen 3-2.

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen esiintyi yrmeänä TV5:n haastattelussa, eikä hymyyn tietysti ollut mitään syytäkään.

– Viisi maalia omiin. Muutamia lapsuksia tuli suorahyökkäyksissä, eikä sitten taas omista paikoista tehty, Jalonen analysoi.

– Kyllä meillä paikkoja oli enempään kuin kahteen maaliin, mutta sen takia tätä peliä pelataan, että opitaan, Jalonen jatkoi.

Karjala-turnauksessa Suomi kohtaa vielä sunnuntaina isänpäivän klassikossa Ruotsin. Tshekki kohtaa sunnuntaina Sveitsin.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Venäläisten oli turha irvailla – jääkiekon MM-kisoista jättitulot Suomeen

Kommentoi Facebookissa