Marko Anttila juhlisti isänpäivää rankaisemalla Ruotsia

Lempäälän jättiläinen Marko Anttila on ratkaissut Leijonille useita tärkeitä pelejä. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Leijonat voitti Ruotsin Karjala-turnauksessa maalein 4-1. Marko Anttila oli elementissään.

JÄÄKIEKKO Suomi ei onnistunut tuloksellisesti hyvin sunnuntaina päättyneessä Turussa pelatussa Karjala-turnauksessa, mutta turnaus sai kuitenkin iloisen päätöksen. Isänpäivän klassikko-ottelussa Leijonat kaatoi Ruotsin maalein 4-1.

Suomen sankariksi nousi kulttipelaaja Marko Anttila, joka teki tehot 1+1. Anttila syötti upeasti Antti Suomelan voittomaalin päätöserässä ja viimeisteli itse kolmannen maalin.

Olympiakullan viime helmikuussa Pekingissä Anttilan syötöstä ratkaissut Hannes Björninen teki Suomen avausmaalin ja Eetu Liukas viimeisen neljännen maalin tyhjiin. Suomen sankareihin lukeutui myös maalivahti Harri Säteri, joka esitti ottelussa tukun todellisia huipputorjuntoja.

Anttila on tullut tunnetuksi pelaajana, joka nousee aina esiin silloin, kun eniten tarvitaan. Ja nyt tarvittiin.

– Hyvä moraali oli kuin kaikissa näissä peleissä on ollut. Pojat olivat kyllä työhaalarit päällä. Hyvää maalivahtipeliä myös, kun sitä tarvittiin. Säteri oli mies paikallaan. Kolmas erä oli tiukkaa vääntöä, mutta Anttila siinä taas nousi jostain kumman syystä parrasvaloihin ja omalla tavallaan ratkaisi ottelun, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kehui TV5:llä.

Jaloselta kysyttiin tämän jälkeen ketä onnistujia hän haluaisi nostaa esiin turnauksesta Anttilan lisäksi.

– Uudet pelaajat pelasivat tosi hyvin. Esimerkiksi (Eetu) Liukas, joka teki viimeisen tyhjiin, pelasi tosi hyvin etenkin puolustussuuntaan. Totta kai maalivahtipeliä tarvitaan aina näissä isoissa peleissä ja Säteri oli erinomainen, Jalonen sanoi.

Seuraavaksi on edessä Sveitsin EHT-turnaus joulukuussa. Jalonen vahvisti, että entiseen malliin muutoksia Leijoniin siihen turnaukseen tulee ja paljon.

– Koko joukkue, Jalonen kuittasi.

Ruotsi voitti tappiostaan huolimatta Karjala-turnauksen. Se kaatoi Tshekin ja Sveitsin, joille Suomi hävisi. Sveitsi voitti torstaina Suomen rankkarikisan jälkeen 3-2 ja Tshekki voitti suomalaiset lauantaina 5-2.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Tshekki löylytti Leijonia – suomalaiset yhä voitoitta

Kommentoi Facebookissa