Valtteri Bottaksen korvanneelle George Russellille ensimmäinen F1-voitto

George Russell juhlii Brasilian GP:n voittoa. (Kuva AOP)

George Russell oli ykkönen Brasilian F1-kilpailussa. Valtteri Bottas oli maalissa yhdeksäs.

FORMULA 1 George Russell otti viime kauden jälkeen Valtteri Bottaksen paikan Mercedes-tallissa. Ensimmäinen kausi Mercedeksen kilpakuljettajana on ollut Russellille haastava, koska hänen autonsa kilpailukyky ei tahtonut riittää voittotaistoon.

Brasilian kisaviikonloppuna Russell otti kuitenkin täyspotin. Hän voitti lauantaina sprinttikisan ja sunnuntaina hän saavutti uransa ensimmäisen GP-voittonsa.

Mercedes oli yllättäen kisaviikonlopun selkeästi nopein auto. Lewis Hamilton auttoi tallin kaksoisvoittoon.

Herkistynyt Russell kiitti vanhempiaan. Hamilton puolestaan onnitteli Russellia rehdin urheilumiehen elkein.

Kolmanneksi Brasilian kisassa sijoittui Ferrari-kuski Carlos Sainz. Ferrarin Charles Leclerc oli neljäs ja Alpinen Fernando Alonso viides.

Tämän kauden maailmanmestari Max Verstappen rikkoi Red Bull -autoaan osuttuaan Lewis Hamiltonin autoon, mutta oli tuloksissa silti kuudes. Lopussa Verstappen ei noudattanut Red Bullin tallimääräystä, vaan pysyi tallikaverinsa Sergio Perezin edellä. Perez olisi tarvinnut lisäpisteitä taisteluun MM-sarjan kakkostilasta.

Perez totesikin radiossa happamasti, että Verstappen näytti, kuka todella on.

Alfa Romeolla nykyään kisaava Valtteri Bottas ajoi hyvän kisan Brasiliassa oltuaan tuloksissa yhdeksäs.

Bottas oli kisan lopussa viidentenä, kun turva-auto tuli radalle, mutta viimeisten kierrosten aikana hän menetti neljä sijaa. Renkaat olivat kuluneet liikaa.

– Lähdettiin 14. ruudusta ja yhdeksäntenä tultiin maaliin, niin se on aina hyvä. Lähtökin oli tänään hyvä. Oli hauska kisa ja vauhtia oli ja hyvää vääntöä koko ajan, Bottas kommentoi Viaplayn haastattelussa.

Bottas harmitteli turva-autoa. Se vei häneltä useamman pisteen.

– Turva-auto lopussa ei kyllä auttanut meitä yhtään. Ilman sitä olisi voinut saada enemmänkin pisteitä tänään. Ihan hyvä silti, enemmän saatiin pisteitä kuin Aston ja nyt on pari viime kisaa ollut vähän parempaa, joten hyvillä mielin kauden viimeiseen kisaan, Bottas totesi.

Bottas jatkaa MM-sarjassa kymmenentenä. Sen sijoituksen hän todennäköisesti pystyy pitämään.

F1-kauden 2022 päätöskisa ajetaan ensi viikonloppuna Abu Dhabissa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Japanin ralli fiasko Kalle Rovanperälle – Heikki Kovalainen yllätti

Kommentoi Facebookissa