Japanin ralli fiasko Kalle Rovanperälle – Heikki Kovalainen yllätti

Toyotalle rallin MM-sarjan kotikisa Japanissa oli kilpailulliselta osalta valtava pettymys. (Kuva Toyota Gazoo Racing)

Hyundain Thierry Neuville ajoi voittoon MM-sarjan kauden päättäneessä Japanin rallissa. Emil Lindholm varmisti WRC2-luokan mestaruuden ja Heikki Kovalainen ajoi ensimmäisessä MM-rallissaan pisteille.

RALLI Hyundain belgialaisajaja Thierry Neuville voitti rallin MM-kauden päättäneen Japanin osakilpailun. Neuville sinetöi Japanin kisan voiton käytännössä sunnuntain toisella erikoiskokeella.

Päätöspäivään vain neljän sekunnin takamatkalta Neuvilleen nähden lähtenyt Toyotan Elfyn Evans koki rengasrikon ja hävisi hetkessä yli puolitoista minuuttia. Evans jäi lopputuloksissa viidenneksi.

Hyundai otti kisasta kaksoisvoiton Ott Tänakin ajettua toiseksi. Hyundain ovet paukkuen jättävä Tänak ei ollut kuitenkaan riemukkaalla tuulella. Välit Hyundain johtoon tulehtuivat hänellä aiemmin syksyllä.

Rallin vuoden 2019 maailmanmestarin Ott Tänakin tulevaisuus on vielä visusti hämärän peitossa. Hän ei Japanissa halunnut valottaa suunnitelmiaan tarkemmin.

Maailmanmestaruuden jo lokakuun alussa Uudessa-Seelannin rallissa sinetöinyt Toyotan Kalle Rovanperä oli Japanin rallin tuloksissa vasta 12:s. Rovanperällä meni nousevan auringon maassa, Toyotan kotikisassa, käytännössä kaikki pieleen.

Rovanperä menetti mahdollisuutensa voittotaisteluun lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella. Mestari teki ajovirheen ja lipsautti autonsa kallioon. Rengasrikko pudotti Rovanperän kolmannelta sijalta kympin sakin ulkopuolelle.

– Olemme maalissa. Se on pääasia. Tämä on ollut kova kausi. Olen iloinen, että loma alkaa, Rovanperä sanoi WRC:n haastattelussa.

Takavuosien F1-kuljettaja Heikki Kovalainen teki hienon debyytin rallin MM-sarjassa. Kovalainen ajoi Japanissa pisteille oltuaan kymmenes. Hän ajoi siis heti pisteille.

Kovalainen ajoi Skodallaan WRC2-luokassa neljänneksi Gregoire Munsterin, Teemu Sunisen ja luokan mestaruutensa varmistaneen Emil Lindholmin takana.

Kovalaisella oli tavallaan kotikenttäetu puolellaan, sillä hänestä kruunattiin tällä kaudella Japanin rallimestari. Tuo kotikenttäetu ei kuitenkaan himmennä tippaakaan Kovalaisen suorituksen arvoa, sillä kaarti on todella kovaa MM-sarjassa.

Kovalainen onkin kertonut suomalaismedialle, että hän suunnittelee ensi kaudella osallistumista SM-sarjaan.

Emil Lindholm sinetöi kartanlukijansa Reeta Hämäläisen kanssa upeasti rallin WRC2-luokan mestaruuden kauden päättäneessä Japanin osakilpailussa.

Lindholm sijoittui luokassaan kolmanneksi ja se riitti mainiosti tittelin varmistumiseen. Skodalla kilpaileva Lindholm ylsi yleiskilpailussakin mukavasti yhdeksänneksi.

– Voi kestää hetken, ennen kuin tämä uppoaa, Lindholm huikkasi ensitöikseen WRC:n medialle.

Kalle Rovanperä voitti edellisenä suomalaiskuljettajana WRC2-luokan mestaruuden vuonna 2019.

– Meillä on ollut ongelmia ja vaikeita aikoja, mutta olen niin kiitollinen kaikille, jotka ovat tukeneet meitä. Lopulta se näyttää nyt kannattavan. Olen vain niin kiitollinen, Lindholm ilmoitti.

Teksti Otto Palojärvi ja Kari Aho

Lue myös: Valtteri Bottaksen viikonloppu Brasiliassa kulkee kehnosti

Kommentoi Facebookissa