Lauri Markkasen Utahille tappio – on silti kärjessä

Lauri Markkanen siirtyi syksyllä 2022 Utah Jazzin NBA-joukkueeseen. (Kuva NBA)

Lauri Markkasen edustama Utah Jazz hävisi Los Angeles Clippersille, mutta on yhä sensaatiomaisesti kärkipaikalla NBA:n läntisessä konferenssissa.

KORIPALLO Lauri Markkasen 25 pisteen saldo ja 10 levypallon tupla-tupla eivät riittäneet Utah Jazzille NBA:ssa maanantaina, kun seura hävisi Los Angeles Clippersille koriluvuin 114-121. Utah johti ottelua vielä päätösneljänneksellä, mutta Clippers käänsi tilanteen neljänneksen puolivälissä.

Lopussa Utah ylsi kolmen pisteen päähän. Tuomarit veivät joukkueelta kuitenkin vapaaheiton ja Clippers rullasi voittoon.

Markkanen oli 25 pisteellään Jazzin toiseksi tehokkain. Jordan Clarkson heitti yhden pisteen enemmän. Lisäksi Markkasen tilastoihin merkittiin kolme syöttöä, riisto ja torjunta.

Utah Jazz koki kauden seitsemännen tappionsa. Voittoja seuralla on 12.

Tämä saldo pitää Jazzin läntisen konferenssin kärkipaikalla. Se on sensaatiomainen tilanne. Ennakoitiinhan Jazzia sarjataulukon tyvipäähän.

NBA:n runkosarjasta on takana vasta vajaa neljännes. Todennäköisesti Jazz tulee putoamaan sarjataulukossa alaspäin, kun suosikit saavat rullaamaan pelinsä paremmin.

Nyt voidaan jo silti arvioida, että Jazzilla on erittäin hyvät mahdollisuudet läntisessä konferenssissa kuuden parhaan joukkoon, mikä toisi suoran pudotuspelipaikan. Markkasen rooli on joukkueessaan merkittävä ja hänen aliarvioimisensa oli NBA-asiantuntijoilta kausiennakoissa merkittävä huti.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kohujoukkue Iran sai nöyryytyksen – USA:lle pettymys Wales-ottelusta

Kommentoi Facebookissa