Legendaarinen Palace palasi Michelin-ravintolaksi – ”Kovalla työllä voi päästä maailman huipulle”

Eero Vottonen korostaa tiimityön merkitystä. Palacella on keskeinen rooli uusien kokkilupausten kouluttamisessa.

Eero Vottonen korostaa tiimityön merkitystä. Palacella on keskeinen rooli uusien kokkilupausten kouluttamisessa. (Kuva Palace)

Suomen ensimmäinen Michelin-tähti myönnettiin Palace Gourmet -ravintolalle vuonna 1987.

RUOKA Helsingin Etelärannassa sijaitseva Ravintola Palace sai Michelin-tähden maanantaina Tanskan Århusissa pidetyssä tilaisuudessa. Tähdet myönnetään niille ravintoloille ja keittiöpäälliköille, jotka edustavat poikkeuksellisen tasokasta ruokaa ja ruoan laatua.

Kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen Michelin-tähden ravintola, Ravintola Palace, palasi Michelin-ravintoloiden joukkoon, kun maailman tunnetuimpiin lukeutuva ravintolaopas Guide Michelin myönsi tähdet valituille Pohjoismaisille ravintoloille.

Pitkän tauon ja laajan remontin jälkeen marraskuussa 2017 uudelleen avatun Ravintola Palacen tavoitteena on ollut alusta alkaen korkeatasoinen laatu. Sen keittiötä johtaa yksi maamme arvostetuimmista keittiöpäälliköistä, kokkien kokiksi kutsuttu Eero Vottonen.

– Tuntuu mahtavalta, että kaikkeen tekemiseemme ladattu iso intohimo on havaittu myös Suomen rajojen ulkopuolella. Olen tästä tunnustuksesta todella iloinen, sanoo Vottonen.

Samaan aikaan Vottonen korostaa tiimityön merkitystä. Hän on alusta alkaen halunnut, että Palacella on keskeinen rooli myös uusien kokkilupausten kouluttamisessa.

– Tällaisilla palkinnoilla on myös tästä näkökulmasta tärkeä merkitys. Nuoret kokit näkevät, että kovalla työllä voi päästä maailman huipulle, jatkaa Vottonen.

Nykyisin 35-vuotias Vottonen on jo ehtinyt luoda pitkän uran. Hän on voittanut Vuoden Kokki -kilpailun, kultaa Maailman keittiömestariliiton Global Chef Challenge -kilpailussa ja Suomen Gastronomian Akatemian Kokkien Kokki -palkinnon. Maailman arvostetuimmassa kokkien kilpailussa, Bocuse d’Orissa, Vottonen edusti Suomea kilpailukaudella 2016–2017.

Suomen ensimmäinen Michelin-tähti myönnettiin Palace Gourmet -ravintolalle vuonna 1987. Eero Mäkelän luotsaamalla ravintolalla oli tähti vuosina 1987–1989. Ravintoloiden tähtiluokitus tuli osaksi Michelin-opasta 1930-luvulla.

Lue myös: Bocuse d’Or jälleen Pohjoismaiden juhlaa – Suomi sijoittui kokkikisassa neljänneksi

Kommentoi Facebookissa