Leijonamiehistö näytti jo hieman hampaitaan – hieno alku mutta karmea loppu

Lauri Marjamäellä riittää pohdittavaa, kuinka saisi lisäenergiaa Leijonamiehistöön MM-kisoissa.

Lauri Marjamäellä riittää pohdittavaa, kuinka saisi lisäenergiaa Leijonamiehistöön MM-kisoissa. (Kuva AOP)

Suomi oli jo kaatamassa Tshekin MM-kisoissa, mutta sortui lopussa helppoihin virheisiin.

JÄÄKIEKKO Leijonamiehistö näytti hieman eilistä ärsyyntyneemmältä, kun MM-kisoissa Pariisissa vastaan asettui Tshekki. Kokoonpanoaan muuttaneella joukkueella ei ollut kuin parannettavaa, siksi hampaaton oli tylyyn tappioon päättynyt edellinen esitys Ranskaa vastaan.

Ensimmäistä erää ehti kulua vain 58 sekuntia, kun Valtteri Filppula ujutti kiekon maalin kulmalta Peter Mrazekin vartioimaan maaliin. Kaksi minuuttia myöhemmin Topi Jaakolan laukoma kiekko leijui kuin lepakko myös verkon perukoille, ja Suomen johtaessa jo 2–0 tuntui, että myös onnetar oli joukkueen puolella.

Ensimmäisessä erässä kolmen maalin johdon viimeisteli Ville Lajunen kovalla siniviivalämärillään. Toisessa erässä tilastomerkintöjä kertyi vain kaksi suomalaisjäähyä ja yksi tshekeille.

Joonas Korpisalo torjui varmasti tshekkilaukaukset ja kolmannen erän alussa yleisöä kohahdutti vain Juuso Hietasen tolppalaukaus, kunnes ajassa 47.37 Roman Horak onnistui viimein ylivoimalla tshekkikavennuksessa. Suomi oli voitossa kiinni, vaikka ajassa 17.46 Radko Gudas teki lukemiksi jo 3–2.

Hieno ottelu sai kuitenkin karmean lopun, kun Topi Jaakola sortui karmeaan harhasyöttöön omalla puolustusalueella. Jan Kovar kiitti ja tasoitti lukemat vain 23 sekuntia edellisestä maalista. Pelin viimeiset kaksi minuuttia pelattiin molemmin puolin varmistellen ja odottaen jatkoaikaa.

Viiden minuutin jatkoajalla Suomi oli lähempänä voittoa, kun Sebastian Aho epäonnistui läpiajossa ja Jesse Puljujärvi kaadettiin selkeästi omassaan – ei rangaistusta. Rangaistuslaukauskisassa Lauri Marjamäki luotti nuoreen kaartiin, mutta sekä Jesse Puljujärvi, Sebastian Aho että Mikko Rantanen epäonnistuivat. Tshekeille riitti Robin Hanzlin onnistuminen 4–3-voittoon.

Suomella on vielä hyvät mahdollisuudet jatkoon, kun keskiviikkona vastaan asettuu Slovenia.

Kommentoi Facebookissa