Leijonat aiheutti isänpäivän pettymyksen – jäi Ruotsin jyrän alle

Ruotsi voitti Leijonat Karjala-turnauksessa 4-2. (Kuva: AOP)

Ruotsi oli Leijonia vahvempi maalein 4-2. Tshekki voitti Karjala-turnauksen puhtaalla pelillä Suomen jäätyä kolmanneksi.

JÄÄKIEKKO Suomi ei onnistunut voittamaan isänpäivän klassikkoa Ruotsia vastaan täydellä Tampereen Nokia-areenalla. Ruotsi voitti Karjala-turnauksen ottelun maalein 4-2.

Suomi johti ensimmäisessä erässä 1-0. Henrik Borgström teki maalin ylivoimalla jo ottelun neljännellä minuutilla.

Ensimmäiselle erätauolle mentiin Ruotsin 2-1 -johtolukemissa. Mario Kempe ja Oscar Lindberg vastasivat maaleista.

Kuten Tshekki-tappiossa lauantaina, myös Ruotsia vastaan Suomi päästi toisessa erässä kaksi maalia lyhyen ajan sisään. Kempe teki illan toisen maalinsa ja paria minuuttia myöhemmin onnistui Marcus Sylvegård.

Suomi otti kolmannessa erässä maalivahdin pois. Juha Jääskä onnistui kaventamaan paria minuuttia ennen loppua, mutta kahta maalia lähemmäksi Suomi ei päässyt.

– Paljon kulminoitui meidän tehottomuuteen. Oli paikkoja tehdä enemmän kuin kaksi maalia. Erikoistilanteemme olivat huonoja niin tänään kuin koko turnauksessa. Ne olivat pelimme heikoin osa-alue, ehkä siitä pitää itseämme tukistaa, Suomen päävalmentaja, Leijona-kuningas Jukka Jalonen analysoi Ylelle.

Kaikki kolme otteluaan voittanut Tshekki oli turnauksen ykkönen. Suomen Tshekki voitti lauantaina 7-3.

Ruotsi sijoittui turnauksessa toiseksi, Suomi kolmanneksi ja Sveitsi neljänneksi. Ainoan otteluvoittonsa Suomi saavutti torstaina voitettuaan Sveitsin 4-0.

Lue myös: Leijonat sai tylysti selkäänsä Karjala-turnauksessa

Kommentoi Facebookissa