Leijonat kohtaa puolivälierissä Tshekin – Kanada täpärästi jatkoon

Suomalaiset odottavat Leijonilta menestystä MM-kisoissa.

Suomalaiset odottavat Leijonilta menestystä MM-kisoissa. (Kuva AOP)

Suomi pelaa jääkiekon MM-kisojen puolivälierissä Tshekkiä vastaan. Muut puolivälieräottelut ovat Venäjä-Kanada, USA-Slovakia ja Sveitsi-Saksa.

JÄÄKIEKKO Saksa ja Latvia eivät sortuneet jääkiekon MM-kisoissa härskiin sopupeliin, vaan kävivät alkusarjan päätöspelissään tiukan väännön. Tasapeli varsinaisella peliajalla olisi vienyt molemmat jatkoon, mutta Saksa voitti Latvian varsinaisella peliajalla 2-1.

Tulos tiesi sitä, että Saksa eteni puolivälieriin ja isäntämaa Latvian pelit päättyivät. Saksan voitto varsinaisella peliajalla pelasti myös Kanadan puolivälieriin.

Suomi sijoittui lohkossaan toiseksi. Leijonien puolivälierävastustajaksi torstaina tulee Tshekki, joka alkusarjan päätöspelissään murjoi Slovakian 7-3.

Yhdysvallat voitti Italian 4-2 ja eteni lohkovoittoon. Yhdysvallat kohtaa puolivälieräottelussaan Slovakian.

Puolivälierissä nähdään tiukka Keski-Euroopan derby, kun Sveitsi ja Saksa ovat vastakkain. Sveitsi voitti alkusarjan päätösottelussaan Britannian 6-3.

Venäjä päätti alkusarjansa murskaavaan 6-0 -voittoon Valko-Venäjästä. Puolivälierissä Venäjä saa vastaansa Kanadan.

Ruotsi karsiutui yllättäen puolivälieristä. Ruotsille MM-kisasijoitus on huonoin sitten vuoden 1937.

Alkulohkoon jäivät Ruotsin lohkosta myös Tanska, Britannia ja Valko-Venäjä. Tanska pelasi hyvän turnauksen ja yllättävää oli, että Britannia onnistui päihittämään Valko-Venäjän.

Toisesta lohkosta alkulohkoon jäivät Latvian lisäksi Kazakstan, Norja ja väärässä sarjassa ollut Italia, joka joutui kisoihin koronatartuntojen takia pitkälti kakkosjoukkueellaan. Latvia ja Kazakstan pelasivat monta hyvää ottelua. Kisojen yllättäjä Kazakstan mokasi jatkopaikkansa häviämällä maanantaina Norjalle.

Kaikki neljä puolivälieräottelua pelataan torstaina. Välierät pelataan lauantaina ja pronssiottelu sekä finaali sunnuntaina.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonat voitti Kanadan rankkareilla – sysäsi vaahteralehdet kuilun partaalle

Kommentoi Facebookissa