Leijonat nyt tappioputkessa – tehottomuus ongelmana

Jussi Olkinuora Leijonien maalilla (Kuva Jääkiekkoliitto)

Jussi Olkinuora Leijonien maalilla. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Tshekki voitti jääkiekon EHT-ottelussa Suomen maalein 3-1. Tappio oli Leijonille kolmas perättäinen.

JÄÄKIEKKO Ensi perjantaina alkaviin MM-kisoihin valmistautuva Leijonat oli vielä viikko sitten hurjassa voittoputkessa. Nyt lauantaina Leijonat kohtasi kolmannen perättäisen tappionsa viikon sisään hävittyään Tukholmassa pelatussa Euro Hockey Tour-ottelussa Tshekille maalein 1-3.

Kari Jalosen valmentama Tshekki oli vahvassa iskussa toisen erän lopulla. Se siirtyi puolen minuutin sisällä tekemillä maaleillaan 2-0 -johtoon. Jussi Olkinuoran taakse kiekon saivat Roman Cervenka ja Jiri Smejkal.

Kolmannessa erässä Petrus Palmu teki kavennusmaalin NHL-vahvistus Joel Armian syötöstä. Leijonien loppukiri hyytyi toiseksi viimeisellä minuutilla Jere Sallisen ottamaan jäähyyn ja komean NHL-uran pelannut David Krejci maalasi tyhjiin.

Tshekin maalivahti Karel Vejmelka torjui vain 11 kertaa. Se kertoo osaltaan Tshekin puolustuspelin vahvuudesta. Kari Jalonen on tuonut tälle osastolle Tshekille selkeää parannusta.

Viime lauantaina Ruotsi oli voittanut Suomen Tshekin turnauksessa 2-0 ja katkaissut Leijonien marraskuussa alkaneen voittoputken. Torstaina Tampereella Sveitsi puolestaan voitti Leijonat maalein 3-2.

Suomen vahvuuteen liittyivät lauantaina Tshekki-ottelussa NHL-vahvistuksista hyökkääjät Armia ja Juho Lammikko. Muut Leijonien MM-ryhmän NHL-vahvistukset ovat maalivahti Harri Säteri ja puolustaja Henri Jokiharju.

Leijonat pelaa MM-kisojen kenraaliharjoituksensa Tukholmassa sunnuntaina. Vastaan tulee Ruotsi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: IL vahvisti ison pettymyksen – Patrik Laine jättää MM-kisat väliin

Kommentoi Facebookissa