IL vahvisti ison pettymyksen – Patrik Laine jättää MM-kisat väliin

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue voitti Pekingissä 2022 olympiakultaa (Kuva: Jääkiekkoliitto)

Leijonat ei saa Patrik Lainetta vahvuuteensa MM-kisoihin.

JÄÄKIEKKO Torstaina varmistui, ettei Patrik Lainetta nähdä tositoimissa jääkiekon MM-kisoissa Tampereella. Laine vahvisti asian Iltalehdelle.

Laine on kärsinyt kevään aikana ylävartalovammasta. Hän päätti sen takia olla lähtemättä kisoihin.

Laineella ei ole sopimusta NHL:ään ensi kaudeksi. Hän olisi halunnut kuitenkin pelata MM-kisoissa, mutta kevään vamma oli tulevan kauden pelikunnon kannalta liian suuri riski, vaikka vakuutusrahat olisi Suomen jääkiekkoliiton puolesta hoidettu.

Laineen jääminen pois MM-kisoista on tietysti iso pettymys. Hän olisi ollut Leijonien valovoimainen tähti. Hurjalla laukauksellaan hän olisi tuonut Suomen joukkueelle merkittävää maalintekovoimaa.

Leijonien MM-ryhmässä on neljä NHL-vahvistusta. Puolustajista Leijoniin liittyy NHL:stä Henri Jokiharju, maalivahdeista Harri Säteri sekä hyökkääjistä Joel Armia ja Juho Lammikko.

Jokiharju ja Lammikko olivat voittamassa MM-kultaa 2019. Säteri voitti viime helmikuussa puolestaan olympiakultaa ja siirtyi olympialaisten jälkeen NHL:ään.

Leijonat kartoittaa MM-kisoihin vielä vahvistuksia pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella putoavista joukkueista. Luvassa voi olla merkittäviä pelaajia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Supertähdet puuttuvat – Leijonat kaukana optimaalisesta joukkueestaan

Kommentoi Facebookissa