Leijonat pelaa finaalipaikasta – parempaa peliesitystä vaaditaan

Leijonat juhlii maalia. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Leijonat odottaa välieräottelussa lauantaina Yhdysvalloilta hyvin erilaista ottelua kuin alkusarjassa, jossa Suomi voitti sikailuun sortuneet amerikkalaiset maalein 4-1.

JÄÄKIEKKO Leijonat valmistautuu Tampereella lauantain välieräotteluun Yhdysvaltoja vastaan. Puolivälierissä Suomi voitti Slovakian 4-2, vaikka peliesitys ei Leijonien parasta tasoa ollenkaan.

– Eivät kaikki olleet henkilökohtaisella tasolla parhaimmillaan. Kyllä meidän pitää parantaa, perkasi päävalmentaja Jukka Jalonen Slovakia-ottelun antia.

– Aina se joukkuepelikin koostuu yksilöistä. Jos joku vähän piiputtaa jostain kohtaa, tai tekee vääriä valintoja, aina se vaikuttaa siihen viisikkopelaamiseen. Kyllä meidän pitää parantaa tohon välierään, että voitetaan se. Se on selvä asia. Kollektiivisesti aina joku sieltä tulee, joka voi ratkoa näitä pelejä.

Jalonen ei nimennyt alisuorittaneita pelaajia erikseen, mutta varmasti sellaisten joukkoon lukeutui NHL:n huippupuolustaja Miro Heiskanen.

Ylisuorittaneet pelaajat tulivat vahvasti esille Slovakia-ottelussa. Marko Anttila teki kaksi maalia ja hänen ketjunsa, jossa pelaavat Saku Mäenalanen ja Hannes Björninen suoriutui muutenkin hyvin.

– Kyllä nämä kovat pelit meille sopivat. Kamppaillaan kovaa ja nämä kovemmat pelithän vaativat kamppailupeliä. Mun mielestäni pystytään hyvin voittamaan niitä ja saadaan painetta kaverin päätyyn. Aika simppelistihän me pelataan. Ei me hirveästi kärkikyniä haeta, eikä menetetä kiekkoja. Jaksetaan painaa aina, arvioi Mäenalanen.

Leijonat voitti Yhdysvallat alkusarjassa 4-1 amerikkalaisten jäähyiltyä onnensa ohi. Kapteeni Valtteri Filppula odottaa välieriin erilaista kamppailua.

– Tuskin tulee yhtä paljon ottamaan jäähyjä. Varmaan tulee paljon tiukempi peli siinä mielessä. Varmaan tulee pelaamaan kovaa, mutta varmaan puhtaammin, Filppula totesi.

– Viime peliä on vaikea analysoida, kun tuli paljon erikoistilanteita. Se viisi viisi peli jäi vähän vähiin. Totta kai se auttaa, kun on pelannut jo aikaisemmin ja tuntee jätkät vähän paremmin, mutta varmaan tulee taas kova peli. Ei se tästä helppone, Filppula jatkoi.

Sakari Mannisen mukaan Leijonat suuntaa välierään levollisin mielin.

– Uusinta ja revanssi. Tiukka matsi tulee. Varmasti niillä on revanssin ja näyttämisen halu totta kai. Tulee varmasti olemaan vauhdikas peli ja vääntöä. Maalin peli varmasti tulee.

– Ei siinä paineita sen kummemmin ole. Hyvä fiilinki on joukkueessa. Tiedetään, että tää on vaan jääkiekkoa. Lyödään kaikki likoon ja nautitaan, Manninen jatkoi.

Suomen ja Yhdysvaltojen ottelu alkaa lauantaina kello 14.20. Toinen välieräottelu Kanada-Tshekki alkaa kello 18.20.

Teksti Otto Palojärvi, Tampere

Lue myös: Illan sankari Marko Anttila nukkui kauden surkeimmat päiväunensa

Kommentoi Facebookissa