Leijonat sai Venäjän junnuilta selkäsaunan – ”Kaikki tiesi millainen joukkue on vastassa”

Suomi on jääkiekon miesten hallitseva maailmanmestari

Suomi on jääkiekon miesten hallitseva maailmanmestari. (Kuva AOP)

Venäjän alle 20-vuotiaiden maajoukkue murskasi Suomen Karjala-turnauksessa maalein 6-2.

JÄÄKIEKKO Karjala-turnaus alkoi Leijonilta torstaina surkeasti. Venäjä nöyryytti Suomea totaalisesti murskaten vaisut Leijonat maalein 6-2.

Tulos oli jo itsessään nöyryyttävä, mutta nöyryytyksen suuruutta lisää, että Venäjä pelasi alle 20-vuotiaiden maajoukkueellaan.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen totesi ennen turnausta, ettei ”häntä kiinnosta pätkääkään” kohdata Venäjän nuoria. Ylimielisyys kostautui pahemman kerran, sillä Venäjän nuoret pojat antoivat aikuisille Leijonille tylyn oppitunnin jääkiekosta.

– Tietysti harmittaa, ettei parempaan pystytty, Jalonen sanoi TV5:n haastattelussa.

– Toisessa erässä meillä oli itseasiassa aika hyvä tatsi päällä. Saimme siihen pari ylivoimaa ja pari hyvää paikkaa. Siitä kun olisi saatu 2-3-kavennus, niin peli olisi varmasti muuttunut, mutta ei me varmaan tänään parempaa ansaittu. Katsotaan peliä nyt vähän uudestaan ja mietitään, mitä pitää tehdä paremmin lauantaina Tshekkejä vastaan. Tämä oli ihan normaalia turnaustoimintaa. Välillä hävitään ja välillä voitetaan, Jalonen jatkoi.

Venäjän taso ei Jalosen mukaan tullut yllätyksenä.

– Ei todellakaan! Olen heitä vastaan aiemminkin valmentanut ja kaikki tiesi millainen joukkue on vastassa. Kova kansainvälinen vaatimustaso oli tänään, Jalonen sanoi.

Juttuvinkki: Leijonat oli pilata vuosisadan jääkiekkoihmeen – ”Jos nyt häviätte noille suomalaisille…”

Karjala-turnauksen järjestämisen mielekkyydestä on käyty kriittistä keskustelua. Seurajoukkueille kausien läpivienti on koronatilanteen takia muutenkin haastavaa sinänsä merkityksettömien maajoukkuepelien vain lisätessä vaikeuksia.

Avauspeliä katsomalla tuli varmasti monelle mieleen, että olisiko tämän voinut jättää väliinkin. Ottelua oli seuraamassa paikan päällä vain 2224 katsojaa. Hartwall-areena vetää normaalioloissa yli 13 000 katsojaa, joten ottelusta jäi vaisu tunne.

Monikaan Leijonien pelaaja ei antanut Venäjä-ottelussa kunnollisia MM-näyttöjä. Ottelusta jäi lähinnä surkuhupaisa kuva.

Vaikka Venäjä pelasi U20-joukkueellaan, mitattiin ottelussa KHL:n ja SM-liigan tasoa. Moni Venäjän joukkueessa pelaava NHL-varaus pelaa seuratasolla KHL:ssä. KHL-junnut antoivatkin SM-liigatason miehille oppitunnin.

Teksti Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Julkisen ruoskinnan kohde Jokerit on urheilun verokunkku

Kommentoi Facebookissa