Leijonat syttyi vielä viimeisen erän kiriin – Venäjä vei pronssimitalit

Joonas Järvinen ja Harri Säteri ovat myöhässä, Venäjän Nikita Kutsherov iskee loppulukemiksi 5–3.

Joonas Järvinen ja Harri Säteri ovat myöhässä, Venäjän Nikita Kutsherov iskee loppulukemiksi 5–3. (Kuva AOP)

Jääkiekkomaajoukkueen MM-saldoksi jäi hieno voitto puolivälierässä.

JÄÄKIEKKO Suomen ja Venäjän välinen pronssiottelu jääkiekon MM-kisoissa näytti aluksi siltä, että se ei tule jäämään lajin historiankirjoihin. Alkuminuutit Suomi pelasi vielä pirteästi, mutta ajassa 6.58 Nikita Gusev laukoi ensimmäisen maalin Joonas Korpisalon selän taakse.

Toisen erän alku oli Suomen kannalta todella murheellinen. Leijonamiehistö pääsi pelaamaan ylivoimaa, mutta ei saanut aikaan yhtä ainoaa laukausta Andrei Vasilevskin vartioimaa maalia kohden. Sen sijaan Oskar Osala pyyhki laidalla rännikiekosta vain pölyt, ja Venäjä pääsi alivoimalla ylivoimahyökkäykseen. Sen päätti Vladimir Tkachyov lukemiin 2–0 ajassa 21.48.

Viisi minuuttia myöhemmin Gusev maalasi toistamiseen, ja peli tuntui jo ratkenneelta, kun Joonas Koripisalon taakse livahti hieman helpohkosti Venäjän neljäs maali ajassa 28.16. Suomen maaliin vaihdettiin Harri Säteri.

Näytti siltä kuin Suomi olisi pelannut neljällä kolmoskentällä, vain Sebastian Aho tuntui yritteliäältä. Pientä lohtua tuli erän lopussa, kun Mikko Rantanen ohjasi takatolpalta Suomen avausmaalin Valtteri Filppulan syötöstä alle minuuttia ennen erätaukoa. Tilanne oli 4–1.

Kolmas erä herätti jälleen Suomen toivon, kun ensin Mikko Lehtosen rannelaukaus leijaili venäläismaalivahdin hanskakäden kautta maaliin. Ylivoimalla Veli-Matti Savinainen muutti venäläispuolustajan kainalon kautta jo lukemiksi 4–3 ajassa 45.29.

Tasoituksen sijasta kolme minuuttia myöhemmin Nikita Kutsherov pääsi puolittain läpi ja iski oman irtokiekkonsa maaliin ja Venäjän kahden maalin johtoon. Takaa-ajo vaikeutui entisestään, kun Veli-Matti Savinainen otti koukkausjäähyn, kun ottelua oli jäljellä viisi ja puoli minuuttia.

Viimeiset minuutit Suomi yritti tasoitusta ilman maalivahtia ja saikin aikaan hyvin painetta, mutta parhaassa tilanteessa Mika Pyörälä ei osunut kunnolla kiekkoon maalin edessä.

Suomen parhaaksi saavutukseksi koko turnauksessa jäi päävalmentaja Lauri Marjamäen jatkopestin pelastanut hieno puolivälierävoitto USA:sta. Nuorista pelaajista edukseen MM-areenalla esiintyivät Sebastian Aho, Mikko Rantanen ja Julius Honka.

  • EDIT 00:47: Ruotsi voitti maailmanmestaruuden rangaistuslaukauskisassa Kanadaa vastaan. Varsinainen peliaika päättyi 1–1.

Kommentoi Facebookissa