Leijonat tanssivat Marseljeesin tahtiin – tänään oli Ranskan päivä

Maajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki on tyytyväinen ensimmäiseen MM-kisajoukkueeseensa.

Maajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki saa taikoa kaniinin hatusta, että Suomen peli MM-kisoissa piristyisi. (Kuva AOP)

Jääkiekkomaajoukkue hävisi ensimmäisen kerran Ranskalle MM-kisojen historiassa.

JÄÄKIEKKO Päävalmentaja Lauri Marjamäen metodit eivät tunnu toimivan Suomen jääkiekkomaajoukkueella. Tehoton ja tahdoton Leijonamiehistö hävisi voitonhimoisemmalle Ranskalle Pariisin MM-kisoissa tylyin lukemin 5–1, päivän jännitys kohdistuu maan presidentinvaaleihin.

Ottelun henki näkyi jo Ranskan avausmaalissa, kun Atte Ohtamaa ja Miro Aaltonen jyräsivät maalivahti Joonas Korpisalon yhteiseen kasaan, jolloin Pierre-Edouard Bellemarella oli helppo työ nostaa Ranska 1–0-johtoon. Toisessa erässä usko maajoukkueen nousuun heräsi hetkeksi, kun Ruotsin mestaruuden HV-71:n riveissä voittanut Mikko Lehtonen laukoi siniviivalta tasoituksen vain puolentoista minuutin kohdalla.

Sebastian Aho menetti kiekon kohtalokkaasti keskialueella, ja Antoine Roussel laukoi paluukiekosta Ranskan jälleen johtoon. Valentin Claireux ohjasi ranskalaiset jo kahden maalin karkumatkalle erän lopussa, kun Valtteri Filppula istui viimeisiä sekuntejaan jäähyllä.

Kolmanteen erään Lauri Marjamäki vaihtoi 25 ottelua ilman maalia pelanneen Juhamatti Aaltosen Jesse Puljujärveen, joka olikin illan pirtein suomalaispelaaja – valitettavasti vain ilman tulosta kun Florian Hardy Ranskan maalissa torjui taidolla ja tuurilla.

Peli ratkesi lopullisesti, kun Dallas Starsin hyökkääjä Antoine Roussel, joka hankki ottelussa 10 minuutin käytösrangaistuksen sekä kaksi kahden minuutin rangaistusta, kirjautti nimensä pöytäkirjoihin myös toisen maalinsa ansiosta. Läpiajoa edelsi Ville Lajusen kiekonmenetys hyökkäyssiniviivalla.

Suomi yritti kavennusta ilman maalivahtia jo viisi minuuttia ennen loppua, mutta tasoituksen sijasta Damien Fleury siirsi kiekon puolesta kentästä maaliin ja lukemiksi Ranskalle 5–1, kun reilut kaksi minuuttia oli enää pelaamatta.

Suomi kohtaa jo maanantai-iltana Tsekin ja ihmeitä täytyy maajoukkueen ilmeelle tapahtua, jos näistä MM-kisoista tulee vielä menestystarina.

Kommentoi Facebookissa