Suomi juhli alle 19-vuotiaiden MM-kultaa salibandyssa – loppuottelussa kaatui Ruotsi

Suomi ei hävinnyt salibandyn alle 19-vuotiaiden tämän vuoden MM-turnauksessa yhtään ottelua.

Suomi ei hävinnyt salibandyn alle 19-vuotiaiden tämän vuoden MM-turnauksessa yhtään ottelua. (Kuva Fotolia)

Hallitseva mestari Suomi ei hävinnyt tämän vuoden MM-turnauksessa yhtään ottelua.

SALIBANDY Suomi on alle 19-vuotiaiden poikien salibandyn maailmanmestari 7–4-voitolla Ruotsista. Suomen tehomies oli Justus Kainulainen neljällä maalillaan ja maalisyötöllä. Avainpelaajiin lukeutui myös maalivahti Riku Saarentola huipputorjunnoillaan.

– Tämä on henkisesti niin vahva ryhmä, että varsinkaan eilisen välierän jälkeen oli aika mahdoton kuvitella, ettei tätä harjattaisi. Tänään piti vain saada jätkät sellaiseen lentoon, että uskalletaan avata siivet ja antaa mennä, päävalmentaja Heikki Luukkonen suitsutti suojattejaan.

Loppuottelu eteni suomalaisten tahdissa. Parhaimmillaan Suomi johti peliä toisessa erässä neljällä maalilla. Karkumatkalle Suomi lähti jo ensimmäisessä erässä Eetu Sorvalin, Justus Kainulaisen ja Eero Jalon venyttäessä verkkoa. Myös Ruotsilla oli paikkansa, mutta Riku Saarentola pysäytti kaikki länsinaapurin läpiajot.

Toisen erän alussa Kainulainen lisäsi johdon jo neljään maaliin, kunnes Ruotsi sai maalihanansa auki. Heikki Iiskolan 5–1-maalin jälkeen Ruotsi sai tilaisuutensa ylivoimilla ja onnistuikin kahdesti.

Kolmannessa erässä oli taas Suomen vuoro onnistua ylivoimalla. Suomen kuudennen maalin sivalsi hurjassa vireessä ollut Kainulainen. Kasper Broby antoi Ruotsille vielä toivoa 6–4-kavennuksellaan reilu neljä minuuttia ennen loppua. Suomen MM-kulta sinetöityi kuitenkin ajassa 59.49 Kainulaisen osuessa tyhjään maaliin.

Suomi ei hävinnyt tämän vuoden MM-turnauksessa yhtään ottelua. Ahtaimmalle Suomi joutui välierässä Sveitsiä vastaan, mutta kovaa itseluottamusta osoittanut joukkue taisteli kolmannessa erässä kolmen maalin takaa tasoihin ja voitti lopulta jatkoajalla 7–6.

– Jos haluaa voittaa, pitää voittaa vaikeudet. Meille se vaikein paikka oli eilinen välieräpeli Sveitsiä vastaan, ja kun siitä noustiin, oli vahva tunne, että enää meitä ei pysäytä mitään, päävalmentaja kertasi.

Luukkonen näki Suomen olleen Ruotsia edellä ennen kaikkea henkisessä voimassa.

– Tämä on ollut upea kahden vuoden matka, ja sen päätöksessä saatiin kaksikymmentä uutta suomalaista maailmanmestaria, joille tämä antaa varmasti paljon sekä salibandyuralle että koko elämään, totesi kaksinkertainen maailmanmestarivalmentaja Heikki Luukkonen.

MM-loppuottelua Växjön VIDA Areenalla seurasi 2 656 katsojaa. Suomi voitti ikäluokan MM-kultaa myös kaksi vuotta sitten edellisessä MM-turnauksessa.

Kommentoi Facebookissa