Leijonat totisesti innostaa suomalaisia – jääkiekon MM-lipuille jättimäinen kysyntä

Leijonat juhlii maalia MM-kisoissa.

Leijonat juhlii maalia MM-kisoissa. (Kuva AOP)

Jokaisen Leijonien MM-kisaottelun lippuarvontaan on tullut vähintään 60 000 hakemusta.

JÄÄKIEKKO Ensi toukokuussa Tampereella ja Helsingissä pelattavasta miesten jääkiekon MM-turnauksesta näyttää tulevan yleisömenestys. Näin voi päätellä ainakin lippuosto-oikeuksien arvontaan osallistuneiden määrästä.

Lippujen osto-oikeuksien arvontaan on voinut osallistua 2. syyskuuta lähtien ja voi osallistua 26. syyskuuta asti. Jo nyt näyttää varmalta, että lippuja jää lippuarvonnan jälkeen myyntiin varsin vähän.

– Jokaiseen Suomen otteluun on arvontaosallistumisten kautta haettu jo yli 60 000 lippua, kiinnostavimpiin päiviin jopa yli 100 000 lippua, eli moninkertaisesti yli Tampereen Kansi Arenan kapasiteetin, kertoo 2022 MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen, Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Hietasen mukaan kiinnostusta herättävät muutkin Tampereen pelit kuin Suomen ottelut.

– Myös muut kuin Suomen pelit ovat herättäneet mukavasti kiinnostusta ja voi olla, että niihinkään ei enää ole lippuja tarjolla, kun arvonta on suoritettu ja arvontaan osallistuneet ovat hyödyntäneet etuosto-oikeutensa. Jos siis Tampereella haluaa MM-jääkiekkoa nähdä, on syytä osallistua lippuarvontaan 26.9. mennessä, Hietanen kertoo.

Helsingin peleihin lippuja saanee helpommin. Suomi ei pelaa Helsingissä yhtään ottelua.

– Vaikka arpaonni ei Tampereen pelien osalta suosisi, Helsingin peleihin on jo nyt lippuja tarjolla. Sielläkin luvassa on todellista huippukiekkoa. Kisakaupungeissa tulee olemaan myös muuta kisatunnelmaa, esimerkiksi fan zoneista kerromme lisää vielä syksyn mittaan, Hietanen kertoo.

Edellisissä Suomessa pelatuissa miesten MM-kisoissa 2012 ja 2013 monissa peleissä, muissa kuin Leijonien otteluissa, oli yleisökatoa. Tämä johtui liian korkeista lippuhinnoista. Itse kisat tuottivat kyllä Suomelle sievoisen voiton.

Nyt lippuhinnat ovat halvempia, vaikka Suomen pelien osalta niitä ei voi edullisiksi kutsuakaan. Kysyntä on kuitenkin niin valtavalla tasolla, että lippujen hinnoittelua voi pitää onnistuneena.

Jääkiekon MM-kisat on sementoitunut suomalaisten tajuntaan jokakeväisenä karnevaalina. Sillä ei ole merkitystä, ovatko parhaat pelaajat mukana, vai eivät.

Vain kolmisen kuukautta ennen Tampereen ja Helsingin MM-kisoja Pekingissä pelataan jääkiekon olympiaturnaus, jossa kaikki parhaat pelaajat ovat mukana NHL:n pitäessä olympialaisten aikaan taukoa. Olympiakauden takia nimekkäitä NHL-kiekkoilijoita ei välttämättä nähdä MM-kisoissa Suomessa montaakaan, mutta MM-kisojen katsojamäärien kannalta tällä ei ole paljoa merkitystä.

Viime keväänä Latviassa pelatussa MM-turnauksessa Suomi eteni finaaliin, jossa hävisi Kanadalle jatkoajalla. Suomessa MM-finaalia seurasi tv:n tai netin välityksellä noin 2,2 miljoonaa katsojaa, mikä on noin 40 prosenttia väestöstä.

Ei siis voi pitää yllättävänä, että Tampereella pelattavien Leijonien MM-pelien lipuille on rajua kysyntää.

Jääkiekon MM-kisat pelataan Tampereella ja Helsingissä 13.-29. toukokuuta 2022. Suomen lohkovastustajat Tampereella ovat Latvia, Norja, Yhdysvallat, Ruotsi, Tshekki, Britannia ja Valko-Venäjä. Helsingissä pelaavat Kanada, Venäjä, Sveitsi, Saksa, Slovakia, Kazakstan, Italia ja Tanska.

Puolivälierät pelataan Tampereella ja Helsingissä. Välierät ja mitalipelit pelataan Tampereella.

Mikäli Suomi pääsee alkulohkostaan jatkoon, pelaa se puolivälieräottelunsa Tampereella.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomen mestari Lukko kärjessä – Kuopiossa synkkää

Kommentoi Facebookissa