Suomen mestari Lukko kärjessä – Kuopiossa synkkää

Rauman Lukko on jääkiekon Suomen mestari 2021

Rauman Lukko on jääkiekon Suomen mestari 2021. (Kuva AOP)

Rauman Lukko voitti Kärpät 5-4 ja nousi SM-liigan sarjataulukon kärkipaikalle, kun TPS hävisi Pelicansille.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin perjantai-iltana viisi ottelua. Illan huippuottelu pelattiin Raumalla Lukon ja Oulun Kärppien välillä. Lukko voitti 5-4.

Ottelu oli hyvin värikäs. Lukko johti ottelua vielä kolmannen erän puolivälin tienoilla 4-1, mutta Kärpät rynni väkisin rinnalle. Ohi se ei päässyt, vaan Lukko otti 5-4-voiton voittomaalikilpailun jälkeen.

Vili Saarijärvi, Miska Kukkonen, Scott Pooley sekä Pavol Skalicky tekivät Lukon varsinaisen peliajan maalit ja Arttu Ilomäki onnistui ainoana voittomaalikilpailussa. Kärppien Jesse Koskenkorva oli Kärppien hahmo tehoilla 1+1.

Hallitseva Suomen mestari Lukko on avannut kautensa mainiosti. Se hävisi avausottelunsa TPS:lle, mutta on sen jälkeen voittanut kolme ottelua putkeen ja johtaa tällä hetkellä sarjaa.

Kuopiossa synkkää

Kuopion KalPa on saanut synkän alun kauteensa jääkiekon SM-liigassa. Voittotili on edelleen avaamatta.

Perjantaina KalPa matkusti Vaasaan Sportin vieraaksi ja kotijoukkue oli vahvempi maalein 4-3.

– Me pelattiin 40 minuuttia oikein mallikasta jääkiekkoa. Peli on olemassa ja se tuottaa. Se oli se hyvä juttu tänään, KalPan päävalmentaja Tommi Miettinen kommentoi.

– Mutta miksi sitten näin käy? Tällä hetkellä kun voittoa ratkotaan, niin me odotetaan ja toivotaan ja niinhän se ei jääkiekkopelissä kuulu tapahtua, Miettinen taustoitti.

Sport on puolestaan säväyttänyt. Se on voittanut nyt kaksi ottelua putkeen ja hävinnyt vain kauden avausottelunsa.

Pelicansille riitti yksi maali TPS:ää vastaan

Pelicans jatkoi perjantaina hyviä otteitaan, kun se kaatoi Turun Palloseuran 1-0.

Ottelu oli varsin erikoinen, sillä ottelun ainoa ja voittomaaliksi jäänyt osuma syntyi jo avauserän alussa. Kotiyleisö sai haluamansa jo ajassa 3.44, kun Jiri Smejkal veivasi näyttävästi kiekon reppuun Lukas Jasekin tarjoilusta.

Enempää osumia ei enää nähty ja Pelicans otti toisen peräkkäisen voittonsa. TPS on hävinnyt nyt kaksi ottelua ja voittanut kaksi ottelua.

Hämeenlinnassa tuomarifarssi

HPK:ta veikattiin kauden alla jopa SM-liigan jumboksi, mutta kausi on alkanut sen osalta ihan pirteästi. Perjantaina Kerho otti toisen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi Porin Ässät jatkoajalla 2-1. Kerhon voittomaalin teki hyvin kauden avannut ulkomaalaisvahvistus Michael Joly.

Ottelun puhutuin tilanne sattui kolmannen erän puolivälissä, kun Ässien tähtihyökkääjä Derek Barach koki kovia. Barach oli tilanteessa kiekollinen pelaaja, kun HPK:n Philipp Cornet taklasi häntä suoraan päähän.

Edellisellä kierroksella neljä maalia tykittänyt Barach jäi jäähän makaamaan ja poistui lopulta verta valuen koppiin.

Mutta mitä tekivätkään tuomarit? Eivät yhtään mitään. Tilanteesta ei vihelletty minkäänlaista rangaistusta, eikä sitä tarkistettu edes videolta. SM-liigassa voidaan nykyään katsoa uusintana videolta tilanteet, mistä voitaisiin tuomita iso rangaistus, mutta eihän videoista toki mitään apuja ole, jos niitä ei edes katsota.

HPK:lla on kolmesta ottelusta kaksi voittoa ja yksi tappio, kun taas Ässillä on neljästä ottelusta kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

Kouvolassa JYP sai orastavan tappiokierteensä poikki, kun se kaatoi KooKoon 2-1-lukemin jatkoajalla. Braden Christoffer teki jatkoajalla JYPin voittomaalin jo 48 sekunnin pelaamisen jälkeen.

JYP on voittanut neljästä ottelustaan kaksi, KooKoolla on puolestaan vain yksi voitto kolmesta ottelusta.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Ilves dominoi nyt Tampereella – Jokereiden voittoputki vain pitenee

Kommentoi Facebookissa