Ilves dominoi nyt Tampereella – Jokereiden voittoputki vain pitenee

Ilves ja Tappara Tampereen paikallistaistossa (Kuva AOP)

Ilves ja Tappara Tampereen paikallistaistossa. (Kuva AOP)

Ilves voitti Tapparan maalein 3-2. KHL:ssä Jokerit otti jo viidennen perättäisen voittonsa.

JÄÄKIEKKO SM-liigan torstain ainoa ottelu oli Tampereen kuuma paikallisderby. Siinä Ilves pehmitti Tapparan maalein 3-2.

Tappara hallitsi kolmatta erää ja Charles Bertrand viimeisteli maalin kulmalta 2-2-tasoituksen. Ilveksen voittomaali syntyi dramaattisesti, kun pelaamatta oli vajaat kaksi minuuttia. Tapparan puolustus nukkui ja Nicholas Baptisten laukaus vei Ilveksen voittoon.

Tappara oli hallinnut Tampereen paikallispelejä peräti yhdeksän vuotta putkeen, mutta viimeisen kahden kauden aikana Hakametsän derbyt ovatkin olleet Ilveksen juhlaa. Seitsemästä edellisestä paikallispelistä Ilves on voittanut kuusi.

Pääsarjatason jääkiekkoa pelattiin Suomessa torstaina myös Helsingissä. Jokerit onnistui voittamaan KHL-ottelussa Torpedo Nizhni Novgorodin voittolaukauskisan päätteeksi lukemin 5-4.

Jokereiden peli oli paikoin sekavaa. Puolustuspelissä oli paikoin isojakin ongelmia ja vastustaja yllättikin Jokereiden maalia vartioineen Janne Juvosen neljästi. Maalivahtia ei voinut takaiskuista syyttää.

Maalivahti Juvoselle peli oli ensimmäinen Hartwall-areenassa. Hän torjui 31 kertaa. Lauri Marjamäki olisi toivonut kenttäpelaajilta parempaa tekemistä päästetyissä maaleissa.

– Olimme ehkä mentaalisesti väsyneitä, koska kaikki takaiskut tulivat huonon keskittymisen seurauksena. Se pitää saada lauantaina paremmaksi. Olisimme voineet enemmän auttaa Juvosta, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi seuransa nettisivujen mukaan.

Jokerit on voittanut viisi perättäistä ottelua. Läntisen konferenssin sarjataulukossa Jokerit on neljäntenä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ville Peltoselle tappio kotidebyytissä – Olli Jokisen ryhmä sai karmeaa kyytiä

Kommentoi Facebookissa