Ville Peltoselle tappio kotidebyytissä – Olli Jokisen ryhmä sai karmeaa kyytiä

Jääkiekkolegenda Ville Peltonen toimii HIFK:n päävalmentajana

Jääkiekkolegenda Ville Peltonen toimii HIFK:n päävalmentajana. (Kuva AOP)

HIFK hävisi Ville Peltosen ensimmäisen kotiottelun joukkueen päävalmentajana Lukon voitettua jatkoajalla. Olli Jokisen Jukurit puolestaan hävisi Pelicansille tylysti 2-6.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelattiin keskiviikkona viiden ottelun kierros. Tapahtumia ja yllätyksiäkin riitti.

Kierroksen yllättävin tulos pamahti Oulussa, missä HPK yllätti Kärpät jatkoajalla lukemin 2-1. HPK:n sankari oli voittomaalin jatkoajalla iskenyt uusi hankinta Michael Joly. Osuma syntyi ajassa 61.19.

Arttu Pelli vei HPK:n toisen erän lopussa johtoon, mutta kokenut Mika Pyörälä vei osumallaan ottelun jatkoajalle päätöserän puolivälin jälkeen syntyneellä osumallaan.

Kärpät on voittanut nyt yhden ottelun ja hävinnyt yhden. HPK:lle voitto oli kauden ensimmäinen.

Peltosen paluu pilalle

Ville Peltonen palasi keskiviikkona seitsemän vuoden tauon jälkeen Nordikselle, tällä kertaa HIFK:n päävalmentajana. Peltosen ensi-ilta ei mennyt ihan putkeen, sillä Lukko kävi hakemassa Helsingistä kaksi pistettä 3-2-jatkoaikavoitolla.

Lukon voittomaalin ampui jatkoajalla Kristian Pospisil vain 50 sekunnin pelaamisen jälkeen. Pospisil oli Lukon hahmoja, sillä hän teki ottelussa kaksi maalia.

HIFK:n ehdoton hahmo oli jatkosopimuksen tehnyt kapteeni Teemu Tallberg, joka teki helsinkiläisten molemmat maalit.

Tallberg nautti tunnelmasta, sillä Nordis oli keskiviikkona loppuunmyyty. Se tarkoittaa koronarajoitusten aikana 4100 maksanutta katsojaa.

– Olihan tämä aika spesiaali-ilta. Oli hyvä tunnelma ja paljon tuttuja ja perhettä katsomossa, Tallberg kertasi ottelun jälkeen.

– Tunnetta oli pelissä ja molemmat joukkueet pelasivat hyvin. Se oli kunnon lätkäpeli tänään. Peli ratkesi ehkä siihen, että meidän ylivoima ei ehkä toiminut ihan niin hyvin kuin se olisi voinut toimia ja sitten annoimme ehkä vähän helposti maalipaikkoja, Tallberg mietti.

Tallberg on ollut jo vuosia HIFK:n mukana ja hän oli myös viime kaudella mukana Jarno Pikkaraisen valmentamassa joukkueessa. Miten paljon systeemit ovat muuttuneet Peltosen tulon myötä?

– Ei ne nyt ihan hirveästi ole muuttuneet. Pelasimme viime kaudellakin aika aktiivista lätkää. Nytkin haluamme pelata aktiivista lätkää ja olla pelin päällä koko ajan. Molemmilla heillä on todella kova vaatimustaso. Pikkaisen erilaista jääkiekkoa, mutta sitten kuitenkin siellä on paljon myös samaa, Tallberg vertaili.

Olli Jokisen Jukurit sai karua kyytiä

Olli Jokisen valmentama Jukurit sai hyvän alun kauteen, kun se aloitti sesongin kahdella voitolla, mutta keskiviikkona Jokisen joukoille tuli kylmää kyytiä. Pelicans haki pisteet Mikkelistä 6-2-murskavoitolla. Lukas Jasek, Teemu Eronen sekä Aatu Jämsen viettivät kaikki kahden tehopisteen iltaa.

Jyväskylän ylpeys JYP kärsi toisen perättäisen tappionsa. TPS oli vahvempi maalein 2-1.

Ottelun kaikki maalit nähtiin toisessa erässä. Jack Rodewald vei heti toisen erän alussa TPS:n johtoon, mutta Patrik Siikanen kuittasi nopeasti.

Toisen erän lopulla syntyi voittomaali, kun TPS:n Mikael Pyyhtiä varmisti kauden avausosumallaan turkulaisten voiton.

Porissa nähtiin todellinen maali-iloittelu, kun Ässät kaatoi KalPan 5-4-lukemin jatkoajalla. Ässien ja koko Liiga-kierroksen hahmo oli Derek Barach, joka tykitti uskomattomat neljä maalia ottelussa.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Jokerit nyt voittoputkessa – ”Paljon voittavia asioita”

Kommentoi Facebookissa