Pettymys euroavauksessa – HJK tyri hienon mahdollisuutensa

HJK tositoimissa Euroopan Konferenssiliigassa (Kuva AOP)

HJK tositoimissa Euroopan Konferenssiliigassa. (Kuva AOP)

Itävaltalainen LASK Linz voitti HJK:n Konferenssiliigan ottelussa maalein 2-0.

JALKAPALLO HJK aloitti uuden eurokilpailun Konferenssiliigan lohkovaiheen tappiolla itävaltalaiselle LASK Linzille Helsingissä. Vierasjoukkue voitti maalein 2-0.

Ensimmäisellä puoliajalla LASK:n prässi oli HJK:lle myrkkyä. LASK sai vapaapotkun vaaralliseen paikkaan ja jatkotilanteesta Dario Maresic maalasi vieraat 1-0 -johtoon.

Toisella puoliajalla HJK sai vyörytettyä hyökkäyksiä laitojen kautta. LASK olikin välillä vaikeuksissa, kuten on ollut tällä kaudella puolustuspelissään Itävallan pääsarjassa.

HJK sai luotua riittävästi maalipaikkoja, mutta viimeistely ei onnistunut. Kyse ei ollut siitä, että LASK olisi puolustanut tilanteet tasokkaasti, vaan siitä, että HJK:n viimeistelytaito ei ollut hyökkäysten päättämisessä riittävällä tasolla.

– Hävisimme tämän pelin heikkoon ensimmäiseen jaksoon. Osa meni varmasti hermostuneisuuden piikkiin. Paljon huonoja ratkaisuja pallollisena ja sen takia peli oli sen näköistä, kuin LASK halusi sen olevan, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela V Sportin haastattelussa.

Toisella puoliajalla Christoph Monschein maalasi 89. minuutilla takanurkkaan. LASKille avautui vastahyökkäyksiä, kun HJK:n oli haettava tasoitusmaalia riskillä.

– Toinen jakso pelattiin hyvin ja meillä oli paljon maalipaikkoja, jotka olisi pitänyt käyttää hyödyksi. Lopun maali nyt oli kosmetiikkaa, mutta pettynyt fiilis totta kai, Koskela harmitteli.

LASKin peli on ollut Itävallan liigassa todella takkuista. HJK:lla oli ihan hyvä sauma ottelun voittoonkin, joten 0-2 -tappion voi ehdottomasti luokitella menetetyksi mahdollisuudeksi.

Jatkopaikan suhteen HJK:n tilanne on hyvin haastava. Jäljellä on toki vielä viisi ottelua, mutta niistä ainakin kolme pitäisi voittaa. LASK olisi ehdottomasti kaadettava vieraskentällä.

Seuraavassa ottelussaan HJK kohtaa parin viikon kuluttua Armenian pääkaupungissa Jerevanissa paikallisen Alashkertin. Konferenssiliigan avausottelussaan Alashkert hävisi tiistaina israelilaiselle Maccabi Tel Aviville maalein 1-4.

Maccabi on lohkon voittajasuosikki ja LASK on HJK-ottelun jälkeen selkeä suosikki menemään Maccabin seurassa jatkoon. Alashkert on joukkue, jota vastaan HJK lähtee kentälle suosikkina.

Konferenssiliiga ei näyttänyt Helsingissä kiinnostavan. Katsojamäärä oli vain 3548. HJK:n kotipeleissä se on kauden yleisöennätys, mutta enemmän väkeä katsomoihin odotettiin.

Kun HJK pelasi Eurooppa-liigassa 2014, oli Töölön stadion Club Brügge-ottelussa täynnä, vaikka peli alkoi lokakuun hyisessä säässä kello 22 illalla.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: FC Lahdelta kova reaktio – fanikatsomo kiinni

Kommentoi Facebookissa