Rahanpesusta vankeustuomioita – henkilöllisyytensä salanneet päätekijät yhä karkuteillä

Rikolliset varastivat postilaatikoista kirjepostia ja väärensivät laskuihin apureilta saamansa tilinumerot.

Rikolliset varastivat postilaatikoista kirjepostia ja väärensivät laskuihin apureilta saamansa tilinumerot. (Kuva Fotolia)

Rahanpesijät eli rikoksella hankittuja rahoja vastaanottaneet olivat tyhjätaskuja.

RAHANPESU Neljä 30-40-vuotiasta miestä on saanut vankeustuomiot muun muassa törkeästä rahanpesusta. He olivat luovuttaneet tilinumeronsa rikollisten käyttöön. Päätekijät ohjasivat tileille rikoksella hankittuja rahoja.

Rikos toteutettiin siten, että päätekijät varastivat postilaatikoista kirjepostia ja väärensivät kirjeistä löytyneisiin laskuihin apureilta saamansa tilinumerot. Syyttäjän mukaan rikolliset saivat noin 70 000-80 000 euroa. Osa rahoista saatiin takaisin.

Käräjäoikeus toteaa, että apureiden tilejä käytettiin siitä syystä, että päätekijöiden, eli kirjeiden varastajien ja tilinumeroiden väärentäjien henkilöllisyys pysyisi salassa, ja he välttyisivät seuraamuksilta. Rikoksen päätekijöitä ei ole tavoitettu.

Rahanpesijät eli rikoksella hankittuja rahoja vastaanottaneet olivat tyhjätaskuja. Erään tilillä oli 79 senttiä. Tilille oli tulossa sosiaalitukia 200 euroa. Pian tilille tuli 9000 euroa. Kertomansa mukaan kaveri luuli, että ne olivat rästiin jääneitä sosiaalitukia.

Toisen rahanpesijän tilillä oli 1,87 euroa. Pian hän nosti tililtään 7500 euroa. Tilinumeronsa rikoksen päätekijöille luovuttaneet saivat palkkion siitä hyvästä, kun uhrautuivat ottamaan vastaan rikoksella hankittua rahaa.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi kaksi miestä 3 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Kahdelle tuomittiin 60 päivää ehdollista. Yhden vastaajan kohdalla juttu jäi silleen.

Lue myös: Rikolliset varastivat yritysten posteja – laskuihin väärennettiin apureitten tilinumerot

Kommentoi Facebookissa