Rikolliset varastivat yritysten posteja – laskuihin väärennettiin apureitten tilinumerot

Asianomistajia tapauksessa on noin 40, muun muassa tunnettuja yrityksiä.

Asianomistajia tapauksessa on noin 40, muun muassa tunnettuja yrityksiä. (Kuva AOP)

Viisi miestä sai syytteen törkeästä rahanpesusta. Yksi on kuollut ja yksi ei saapunut oikeuteen.

RAHANPESU Rikolliset varastivat postilaatikoista yritysten posteja ja väärensivät kirjekuorista löytyneisiin laskuihin tilinumerot. Syyttäjän mukaan rikolliset käärivät liiveihinsä 70 000–80 000 euroa. Osa rahoista on saatu takaisin.

Rikos toteutettiin siten, että kirjeistä löytyneisiin laskuihin väärennettiin rikoskumppaneitten tilinumerot. Nämä apurit saivat syytteen törkeästä rahanpesusta.

– Tilinumeroiden väärentäjät ja rahojen vastaanottajat ovat eri porukkaa. Nyt syytteessä olevia henkilöitä ei syytetä siitä, että he olisivat väärentäneet tilinumeroita. He ovat vain ottaneet rahaa vastaan, sanoo syyttäjä Aleksi Mäkinen.

Syyttäjän mukaan yritysten lähettämiä paperilaskuja on päätynyt paljon rikollisten käsiin. Myös useita muita tapauksia on tutkinnassa.

– Nämä tapaukset ovat pisara meressä. Vastaavia tapauksia on tulossa huomattavan paljon, jatkaa syyttäjä Aleksi Mäkinen.

Asianomistajia jutussa on noin 40, muun muassa tunnettu yritys Norilsk Nickel, sekä useita rakennusalan yrityksiä, tunnetuimpana YIT.

Syyttäjä vaatii kahdelle vastaajalle ehdotonta vankeusrangaistusta ja yhdelle ehdollista. Kahden osalta asiaa ei voitu käsitellä. Toinen on kuollut, toinen ei saapunut käräjille. Pirkanmaan käräjäoikeus antaa asiassa tuomion myöhemmin.

Lue myös: Kilpailu- ja kuluttajavirasto varoittaa – sähköyhtiö lähettää kuluttajille aiheettomia laskuja

Kommentoi Facebookissa