Leijonien ensikertalaiset kaatoivat Kanadan tähdet – Suomi teki heti MM-kisojen jättiyllätyksen

Ottelun leijonat Kaapo Kakko ja Kevin Lankinen onnittelevat toisiaan Kanadan kaatumisesta.

Ottelun leijonat Kaapo Kakko ja Kevin Lankinen onnittelevat toisiaan Kanadan kaatumisesta. (Kuva AOP)

TPS:n nuori tähti Kaapo Kakko oli ottelun ratkaisijoita kahdella maalillaan.

JÄÄKIEKKO Suomen päävalmentaja Jukka Jalosella on jääkiekon MM-kisoissa kansainvälisesti nimetön ryhmä, kun monen muun maan maajoukkueet vilisevät nimekkäitä NHL-tähtiä. Ottelu ratkaistaan kuitenkin kentällä eikä paperilla, Suomi kaatoi Kanadan avausottelussa maalein 3–1.

Pelikellossa ei ollut ehtinyt kertynyt seitsemää minuuttia, kun Toni Rajala vapautti nuoren Kaapo Kakon läpiajoon. Kakko taiteili häirinnästä huolimatta kiekon Kanadan maalivahti Matt Murrayn taakse, mutta ensimmäiselle erätauolle lähdettiin tasatuloksessa. Jonathan Marchessaultin laukaus tasoitti ottelun vain reilua minuuttia myöhemmin.

Toinen erä oli maaliton, kun Kevin Lankinen piti Suomen maalin painostuksesta huolimatta puhtaana. Kolmannessa erässä Arttu Ilomäki onnistui ylivoimalla ruuhkassa runnomaan Suomen jälleen johtoon. Ottelun lopussa Kanada yritti vimmatusti tasoitusta, mutta Lankinen oli edelleen maalillaan kuin muuri.

TPS:n nuori tähti Kaapo Kakko ratkaisi ottelun lopullisesti tekemällä tyhjään maaliin ajassa 59.26 toisen osumansa ja Suomi kaatoi pienen sensaation arvoisesti Kanadan maalein 3–1. Vähäjäähyisessä ottelussa Lankiselle kertyi 20 torjuntaa, Kanadan maalissa Matt Murray ehti kiekon eteen 24 kertaa.

Suomi kohtaa seuraavaksi lauantaina turnausisäntä Slovakian klo 21.15 alkavassa ottelussa.

Lue myös: Leijonien MM-miehistö nimettiin – ”Olemme erittäin tyytyväisiä valittuun joukkueeseen”

Kommentoi Facebookissa