Leijonien tiellä torstaina Slovakia – maan suurlupaukselle luvataan keppiä

Leijonat juhlii maalia. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Leijonien ja Slovakian puolivälieräottelu alkaa kello 20.20. Muut torstain puolivälieräottelut ovat Saksa-Tshekki, Ruotsi-Kanada ja Sveitsi-USA.

JÄÄKIEKKO Leijonat voitti MM-kisojen alkusarjansa ja valmistautuu nyt torstai-illan puolivälieräotteluun. Siinä vastaan tulee Slovakia.

Suomi lähtee otteluun tietenkin suosikkina. Slovakia sijoittui lohkossaan neljänneksi ja varmisti jatkopaikkansa vasta alkusarjan viimeisessä ottelussaan, jossa voitti Tanskan.

Ylimielisyyteen Leijonilla ei tietenkään ole varaa. Eikä Slovakian joukkueen taitotasoa voi vähätellä. Sijoittuihan Slovakia Pekingin olympialaisissa pronssille.

Slovakialla on riveissään myös taitavia NHL-pelaajia, kuten hyökkääjä Tomas Tatar sekä kovasti taklaava puolustaja Martin Fehervary. Leijonissa vahvaa turnausta pelannut Tapparan puolustaja Mikael Seppälä odottaakin torstai-illalle kovaa haastetta.

– Varmasti kova peli tulee siitäkin. On varmasti taitoa ja kamppailuvoimaa sielläkin, Seppälä kommentoi Slovakian joukkueesta.

Olympiakisoissa loistanut Slovakian 18-vuotias suurlupaus Juraj Slafkovsky on Seppälälle tuttu kaveri. Pelasihan Slafkovsky tällä kaudella TPS:ssä, joka hävisi Tapparalle SM-liigan finaalit. Pudotuspeleissä Slafkovsky oli TPS:ssä erittäin hyvä.

– Kyllä se on kova poika pelaamaan. Se tykkää siellä maalin edessä rouhia, niin pitää antaa sille vähän keppiä sitten, Seppälä naurahti.

Leijonat on pelannut arvoturnauksissa nyt 26 perättäistä ottelua, joita ei ole hävinnyt varsinaisella peliajalla. Kun Jukka Jalonen aloitti tuoreimman pestinsä Suomen päävalmentajana syksyllä 2018, on Suomi sen jälkeen hävinnyt arvokisoissa varsinaisella peliajalla vain yhden ottelun.

– Hyvältä se tuntuu. Se kertoo jostain, että vaikka joukkue vaihtuu ja vuodet vierii, niin silti homma toimii, Jalonen toteaa tästä putkesta.

Jalonen on luottavainen, että hyvällä tasollaan pelatessaan Leijonat kykenee voittamaan Slovakian.

– Miten käy, sen aika näyttää. Jos me pelataan hyvä ottelu, niin todennäköisesti voitetaan se, ennakoi Jalonen.

Pekingin olympialaisissa Suomi voitti Slovakian alkusarjassa 6-2 ja välierissä 2-0. Jalosen mukaan niillä otteluilla ei ole tulevan taiston kannalta juuri merkitystä.

– En tiedä, onko siitä apua enää. Täällä on eri joukkueet ja kaikki lähtee taas ihan alusta. Kyllä se nolla-nollasta lähtee se peli. Tiedetään, että voidaan heidät voittaa, mutta voidaan myös hävitäkin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jussi Olkinuoralla jo neljä nollapeliä – ”Torjuntaprosentti on petollinen”

Kommentoi Facebookissa