Leijonilla oli taas vuorossa vaikea ottelu – Suomi kärsi jatkoajalla karvaan tappion Saksalle

– Meillä oli riittävästi paikkoja ratkaista peli, mutta nyt se tehokkuus jäi piippuun, päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi.

– Meillä oli riittävästi paikkoja ratkaista peli, mutta nyt se tehokkuus jäi piippuun, päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi. (Kuva AOP)

Suomen MM-lohko on erittäin tasainen ja joukkueiden lopullista sijoitusta voi vain arvailla.

MM-KISAT Suomen jääkiekkomaajoukkueella näyttää olevan tapana ottaa joko upeita voittoja Tanskan MM-kisoissa, tai takellella tuskaisesti etukäteen heikompia maita vastaan. Nyt Lauri Marjamäen luotsaamalla joukkueella oli vuorossa taas huono pelipäivä, kun Leijonia vastaan asettui jo mahdollisuutensa kisoissa menettänyt Saksa.

Ottelu alkoi lupaavasti, kun Eeli Tolvanen laukoi Suomen avausmaalin ajassa 2.26. Sen jälkeen pelitempo hidastui ja vaikka Suomi piti kiekkoa, huippuvaaralliset tilanteet olivat harvassa. Lopuista huolen piti Saksan maalissa torjuntavuoron saanut Mathias Niederberger.

Toisessa erässä tuli Saksan pelätty tasoitus maalin edestä Frederik Tiffelsin toimesta. Aivan erän lopussa puolustaja Björn Kruppin kaukolaukaus maskin takaa upposi vielä Ville Husson vartioimaan maaliin, ja erätauolle siirryttiin Saksan johdossa.

Kolmannessa erässä Suomi sai ajoittain jälleen valtaisan pyörityksen Saksan kenttäpuoliskolle, mutta Niederberger torjui itseään ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi. Lopulta vain kaksi minuuttia ennen erän päättymistä Sebastian Aho laukoi ylivoimalla suoraan syötöstä Suomen tasoihin.

– Meillä oli riittävästi paikkoja ratkaista peli, mutta nyt se tehokkuus jäi piippuun, päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi.

Jatkoajalla Suomi hyökkäsi innokkaasti, mutta se kostautui jo kahden minuutin kohdalla, kun Markus Eisenschmid päätti Saksan ylivoimahyökkäyksen maaliin. Ville Hussolle kertyi ottelussa vain 12 torjuntaa, kun Niederbergerillä niitä oli kolme kertaa enemmän eli 36.

Suomen MM-lohko on erittäin tasainen ja joukkueiden loppusijoitusta voi vain arvailla. Tiistain päiväottelussa Suomea vastaan asettuu alkulohkon viimeisessä ottelussa Yhdysvallat.

Saksa – Suomi 3–2 JA

02.26 0–1 Eeli Tolvanen (Riikola)

25.56 1–1 Frederik Tiffels (Y. Seidenberg,Michaelis)

38.48 2–1 Björn Krupp (Hager,Eisenschmid)

57.54 2–2 Sebastian Aho (Granlund,Teräväinen) YV

62.00 3–2 Markus Eisenschmid (Kahun) JA

Kommentoi Facebookissa