Leijonille katkera tappio tuomarimokan takia – Jukka Jalonen raivoissaan

Ruotsi voitti Leijonat jatkoajalla MM-puolivälierässä 2-1 (Kuva AOP)

Ruotsi voitti Leijonat puolivälierässä jatkoajalla. Ratkaisu nähtiin ylivoimalla tuomarivirheen jälkeen.

JÄÄKIEKKO Suomi hävisi jääkiekon MM-kisojen puolivälieräottelun Ruotsille jatkoajalla lukemin 1-2.

Ruotsi siirtyi kolmannen erän lopulla johtoon Rasmus Dahlinin maalilla. Suomi otti maalivahdin pois ja Hannes Björninen tasoitti.

Mentiin jatkoajalle. Konsta Helenius sai kyseenalaisen jäähyn. Hänen mailansa ei osunut vastustajan hanskaan, vaikka tuomari niin tulkitsi.

Tuomarivirhe oli raskas. Ruotsin Joel Eriksson Ek teki ylivoimalla voittomaalin.

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen avasi sanallisen arkkunsa tuomareista kunnolla.

– Kyllä meitä kaikkia harmittaa se, koska se ei ollut jäähyn paikka. Sen näkee videolta hidastettuna, ettei maila osu hansikkaaseen kertaakaan. Nyt kävi näin. Ei voi mitään jälkikäteen tietenkään, hän sanoi.

Jalonen keskusteli erotuomaritarkkailijankin kanssa.

– Totta kai me näytettiin video. Ainahan tuomaritarkkailija on tuomareiden puolella riippumatta siitä, mitä jäällä tapahtuu. Eihän virheistä mitään myönnetä. Selkeästi hän katsoi sen pari kolme kertaa ja kertaakaan ei osu hanskaan.

– Hän luuli, että se osui ja se on silloin ok. Sääntö kuulemma on, että kun luulee, että osuu, niin se ihan ok silloin. Mitäs h**vettiä pelaaja saa tehdä, jos se osuu kaksi kertaa mailaan, ei osu hanskaan, mutta tuomari luulee, että se osuu hanskaan ja viheltää kun luulee, vaikka ei osu hanskaan. Se ei ole tuomarin virhe.

– Pyydettiin, että voisit sä sanoa, että se oli virhe. Sille ei enää voi mitään. Mutta ei vieläkään. Tää on kuulemma sääntö semmoinen, että voi viheltää väärin.

Suomi pelasi MM-kisoissa monta kehnohkoa peliä, mutta Ruotsia vastaan esitys oli rautaa.

– Turnauksen tarkoitushan on, että me oltaisiin siinä ratkaisevassa pelissä parhaimmillamme niin kuin tänään oltiin. Mun mielestäni me oltiin aika hyviä tänään vastustaja huomioiden. Ollaan siihen tyytyväisiä.

– Kyllä edelleenkin olen tosi ylpeä. Nyt saatiin se irti, mitä oli saatavissa ja totta kai pelaajat sen työn tekevät. Kyllä aistittiin aamulla jo, että tänään ollaan heti valmiita taistelemaan. Myös se henkinen puoli ja tunnepuoli olivat tänään tapissa, kun pärjättiin noin hyvää joukkuetta vastaan.

Jalosen pesti maajoukkueen päävalmentajana päättyi katkeraan tappioon. Mitä hän aikoo tehdä nyt?

– Jos mä sanon jotain, niin se on otsikoissa. Kantsii ottaa rauhallisesti. Mietin, että valehtelenko vai toteanko, mikä on totuus. Kyllä varmaan yksi oluttölkki pitää avata ja ottaa vähän iisimmin.

– Ja täytyy kiittää tietenkin pelaajia. Huikea peli meiltä ja siksi pelaajien puolesta tietenkin harmittaa. Uskottiin loppuun asti, että voidaan voittaa. Jatkoaikakin oli vähän meidän hallussa. Kuinka kauan se kaivelee, sen aika sitten näyttää, Jalonen päätti.

Teksti Otto Palojärvi, Ostrava

Lue myös: Paha pettymys – Lukas Hradeckya olisi tarvittu maalilla

Kommentoi Facebookissa